Φόρμα αναζήτησης

Ιερέας ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση 3 ανήλικων κοριτσιών

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών σε ορθόδοξες κατασκηνώσεις στη Ρωσία και την Ελλάδα, κρίθηκε ένας Ρώσος ιερέας και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια σε φυλακή μέγιστης ασφαλείας.

Ένα δικαστήριο στην περιοχή του Λένινγκραντ έκρινε τον 38χρον Γκλεμπ Γκροζόφσκι, ένοχο για την κακοποίηση τριών ανήλικων κοριτσιών. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το δικαστήριο περιέλαβε στην ποινή και το χρόνο που έχει ήδη εκτίσει από τη σύλληψή του το 2014. Εκτός από την ποινή αυτή, θα πρέπει να πληρώσει σε κάθε θύμα του 7.000 δολάρια για ηθικές βλάβες.

Ο Γκροζόφσκι, πατέρας 4 παιδιών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως τα περιστατικά δε συνέβησαν ποτέ. «Κατανοώ την απόφαση και θα ασκήσω έφεση. Αυτό δεν είναι το τέλος, θα δείτε πώς θα αλλάξει η κατάσταση» δήλωσε, απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου. Έχει χρονικό περιθώριο 10 ημερών για να ασκήσει έφεση.


Ο ιερέας με τη σύζυγό του

Ο ιερέας αποκάλυψε μάλιστα πως θα γράψει ένα βιβλίο όσο είναι στη φυλακή. «Ο Θεός βοηθά αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Μόνο όσοι είναι στη φυλακή, γράφουν κανονικά βιβλία» είπε.

Σύμφωνα με την έρευνα ο Γκροζόφκσι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα κορίτσι κάτων των 14 ετών το 2011 σε ορθόδοξη κατασκήνωση στην περιοχή του Λένινγκραντ. Το 2013, κακοποίησε άλλα δύο κορίτσια σε κατασκήνωση στην Ελλάδα.

Μετά τις κατηγορίες, ο Γκροζόφσκι εγκατέλειψε τη Ρωσία το φθινόπωρο του 2013 και κατηγορήθηκε ερήμην. Είχε απομακρυνθεί από τα ιερατικά του καθήκοντα μετά την έρευνα εκείνο το χρόνο. Η Μόσχα εξέδωσε διεθνές ένταλμα έρευνας για τον ίδιο και τελικά βρέθηκε στο Ισραήλ, που τον εξέδωσε στη Ρωσία το 2016.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνήθηκε να σχολιάσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου μέχρι να τεθεί σε ισχύ η ποινή.