Φόρμα αναζήτησης

Η Τεχνική Επιτροπή για Ισότητα Φύλου υποστηρίζει υποψηφιότητα Ουλουντάγκ για Νόμπελ Ειρήνης

Η  Τεχνική Επιτροπή για την Ισότητα Φύλου υποστηρίζει «με σθένος» την υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Σεβκιούλ Ουλουντάγκ για το Νόμπελ Ειρήνης, σημειώνοντας ότι εργάστηκε σκληρά για τη διακρίβωση της τύχης αγνοουμένων της Κύπρου.

«Βοήθησε στην αποκάλυψη και την επούλωση του αβάστακτου πόνου που βίωσαν όλες οι κοινότητες στον τόπο μας και συνέβαλε, σε μεγάλο βαθμό, στη συμφιλίωση στο νησί. Η Σεβγκιούλ Ουλουντάγκ  ήταν από τις πρώτες ακτιβίστριες ειρήνης και ειδική σε θέματα φύλου στο νησί, για αυτό και αξίζει να τιμηθεί επίσης για τη δουλειά της σε θέματα φύλου», αναφέρει η Τεχνική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει ότι «όλοι στην Κύπρο βίωσαν το δικό τους μερίδιο του πόνου» και ότι «είναι σημαντικό να αναγνωριστεί αυτός ο πόνος και να ληφθούν μέτρα  για να υπάρξει συμφιλίωση».

«Έχουμε την έντονη πεποίθηση ότι η εργασία της Σεβγκιούλ Ουλουντάγκ, καθώς και η τόλμη, η αντοχή, η κατανόηση και ο ανθρωπισμός που επέδειξε, συνιστούν ένα μεγάλο βήμα για αυτή την αποδοχή και θεωρείται άξια για επιβράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης», σημειώνει η Τεχνική Επιτροπή.