Φόρμα αναζήτησης

Η Άγκυρα «αδειάζει» Ακιντζί και Νίκο Αναστασιάδη

«Με τη νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι [...]

Read More...

 

“Με τη νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας”, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, προσθέτοντας ότι “Πλέον εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δοκιμαστεί ένας νέος δρόμος”.

Ενόσω δεν υπάρχει αλλαγή στη νοοτροπία των Ε/κ, “δεν έχουμε πρόθεση να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι”, ανέφερε.

Με τη δήλωση αυτή, όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές , το Τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στη χθεσινή δήλωση Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ζητούσε διευκρινίσεις  για τις τουρκικές εγγυήσεις  σε ότι αφορά το πλαίσιο Γκουτέρες.

Έμμεσα πλην σαφώς βέβαια τα βέλη του ΥΠΕΞ, αγγίζουν και τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος υπέβαλε τη σχετική πρόταση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, κληθείς να σχολιάσει την έκκληση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες, ανέφερε ότι “υπάρχει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων 50 χρόνων που συνεχίζεται αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε φαύλο κύκλο, δεν υπάρχει πρόοδος. Εμείς σε αυτή τη διαδικασία προσπαθήσαμε πάντοτε να είμαστε εποικοδομητικοί, να είμαστε ένα βήμα μπροστά αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα”.

“Είναι καθαρό πως αυτό οφείλεται στη νοοτροπία της ε/κ πλευράς”, ισχυρίστηκε ο Χαμί Ακσόι, ενώ είπε ότι θέλει να τονίσει όχι τί θα γίνει, αλλά τί δεν θα γίνει. “Ενόσω δεν υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας στην ε/κ πλευρά, εμείς δεν έχουμε πρόθεση να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι. Με τη νοοτροπία των Ε/κ δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας. Πλέον εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δοκιμαστεί ένας νέος δρόμος”, ανέφερε.

Την ίδια ώρα δριμύτατη επίθεση δέχεται στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εξαιτίας της πρότασης του ότι είναι έτοιμος να συνυπογράψει το πλαίσιο Γκουτέρες με τον πρόεδρο Αναστασιάδη ώστε να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες.

 Διαβάστε επίσης: Τουρκικός Τύπος: Προδότης ο Ακιντζί

Πηγή: ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου

Send this to a friend