Φόρμα αναζήτησης

Γιούνκερ: Η τύχη της Ιταλίας δεν βρίσκεται στα χέρια των χρηματαγορών

Το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορεί να καθορίζεται από τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολόγων δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ... [...]

Read More...

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορεί να καθορίζεται από τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολόγων, έπειτα από μια δήλωση του Επιτρόπου Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος είχε τονίσει ότι οι χρηματαγορές «θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν», η οποία προκάλεσε την οργή όλου του πολιτικού κόσμου στη χώρα.

Θέλοντας να κατευνάσει τους Ιταλούς ο Γιούνκερ σημείωσε πως «η τύχη της Ιταλίας δεν βρίσκεται στα χέρια των χρηματαγορών».

«Ανεξάρτητα από ποιο πολιτικό κόμμα μπορεί να βρίσκεται στην εξουσία, η Ιταλία είναι ένα ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει τεράστια συμβολή στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «η Ιταλία θα συνεχίσει στην ευρωπαϊκή της οδό».

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ιταλία με υπευθυνότητα και αμοιβαίο σεβασμό. Η Ιταλία χαίρει σεβασμού», πρόσθεσε.

Send this to a friend