Φόρμα αναζήτησης

Εξιτήριο πήρε ο Σεργκέι Σκριπάλ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν πήρε ο Σεργκέι Σκριπάλ, δυόμιση περίπου μήνες μετά την επίθεση εναντίον του ιδίου και της κόρης του Γιούλια.

Σε δήλωση του εκπρόσωπος του Νοσοκομείου του Σάλσμπουρι ανέφερε πως μπορεί οι Σκριπάλ να έχουν απολυθεί από το νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Πριν από εναμιση περίπου μήνα, στις 10 Απριλίου, εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε και η κόρη του Γιούλια, η οποία άμεσα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Διαβάστε επίσης:

«Νιετ» σε ρωσική βοήθεια είπε ο Γιούλια Σκριπάλ

Βρετανία: Έρευνα κατά πλούσιων Ρώσων που έχουν σχέση με τον Πούτιν

Πλέον αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα θα αναφέρουν στους ανακριτές ο Σεργκέι και η Γιούλια, με τις βρετανικές αρχές να ευελπιστούν ότι θα εξασφαλίσουν στοιχεία για την επίθεση με χημικά εναντίον τους.

Η επίθεση κατά του 66χρονου Σεργκέι και της κόρης του έγινε στις 4 Μαρτίου και αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας, με τη βρετανική κυβέρνηση να κατηγορεί ανοιχτά τη Ρωσία για την επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Τζόνσον: Πολύ πιθανό ο ίδιος ο Πούτιν να διέταξε τη δολοφονία Σκριπάλ

«Νιετ» σε ρωσική βοήθεια είπε ο Γιούλια Σκριπάλ

Μάλιστα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είχε παρομοιάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Χίτλερ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο ζήτησε την από κοινού διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό. Ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης, δεκάδες Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν από πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Πρόσφατα, σε έκθεσή του ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, επιβεβαίωσε ότι οι Σκριπάλ δέχθηκαν επίθεση με χημικά, και συγκεκριμένα με τον παράγοντα Νόβιτσοκ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινίσει την προέλευσή τους.