Φόρμα αναζήτησης

Εξιτήριο για την Γιούλια Σκριπάλ- «Είμαι τυχερή που ζω»

Τυχερή που η ίδια και ο πατέρας της είναι ζωντανοί δήλωσε ότι νιώθει η Γιούλια Σκριπάλ, στις πρώτες δηλώσεις της σε μέσο ενημέρωσης μετά από την έξοδό της από το νοσοκομείο, εβδομάδες μετά από τη δηλητηρίαση της με νευροτοξική ουσία στο Σόλσμπερι.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters από τη μυστική τοποθεσία όπου έχει μεταφερθεί υπό την προστασία των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας, η 33χρονη κόρη του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ είπε ότι η ζωή της έχει ανατραπεί, καθώς ξύπνησε μετά από 20 ημέρες σε κώμα και ενημερώθηκε ότι είχε πέσει θύμα πιθανής δηλητηρίασης.

«Ακόμα δυσκολεύομαι να αποδεχθώ ότι πέσαμε και οι δυο θύματα μίας επίθεσης με τέτοιο τρόπο. Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε νευροτοξική ουσία είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό», είπε η κα Σκριπάλ, η οποία έκανε λόγο για σοβαρή σωματική και ψυχολογική φθορά. 

Σημείωσε επίσης ότι η θεραπεία της ήταν «επεμβατική, επώδυνη και καταθλιπτική», προσθέτοντας ότι συνεχίζει κάποια αγωγή.

Η κα Σκριπάλ εμφανίστηκε στην κάμερα μάλλον σε καλή φυσική κατάσταση με δεδομένο τα όσα έχει υποστεί.

Τόνισε ότι προτεραιότητά της είναι η δική της ανάνηψη και η υγεία του πατέρα της, ο οποίος επίσης έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Η Γιούλια Σκριπάλ ευχαρίστησε το θεράπον προσωπικό στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σόλσμπερι, όσους βοήθησαν την ίδια και τον πατέρα της την ημέρα της δηλητηρίασης, αλλά και τη ρωσική πρεσβεία για την προσφορά βοήθειας.

Παρόλα αυτά επανέλαβε ότι δε θέλει αυτή τη στιγμή να αξιοποιήσει την προσφορά για ρωσική βοήθεια, εκφράζοντας όμως την ευχή σε βάθος χρόνου να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Για ακόμα μια φορά, όπως είχε κάνει μέσω δήλωσης που είχε εκδώσει η Μητροπολιτική Αστυνομία, τόνισε ότι κανείς δε μιλά εξ ονόματος της ιδίας και του πατέρα της, μία αναφορά σε δηλώσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα ξαδέρφη της στη Μόσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ