Φόρμα αναζήτησης

Σκοπιανό: Απομένουν μόνο τεχνικά και νομικά ζητήματα

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, και της πΓΔΜ, Nικολά Nτιμιτρόφ, ολοκλήρωσαν στις Βρυξέλλες το κομμάτι των διαπραγματεύσεων που τους αναλογούσε για τη εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο πριν την οριστική συμφωνία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, όπως δήλωσε στις Βρυξέλλες, ο κ. Κοτζιάς. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε λόγο για προετοιμασία κείμενων που θα δοθούν στους Πρωθυπουργούς προς τελική έγκριση.

Συγκεκριμένα ο Ν.Κοτζιάς ανέφερε πως “οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν”.

Πρόσθεσε πως “μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο Πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία”.

ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ