Φόρμα αναζήτησης

Επίθεση τζιχαντιστών στα περίχωρα της Βαγδάτης

Οι μάχες, κοντά στην πόλη Ραμάντι στην επαρχία Άνμπαρ, συνεχίστηκαν για πολλές ώρες μετά την επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα [...]

Read More...

Τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον ιρακινών στρατιωτών στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, εξαπέλυσαν σήμερα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που είχαν καταφύγει δυτικά της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά στρατιώτες προτού αναγκαστούν να υποχωρήσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μάχες, κοντά στην πόλη Ραμάντι στην επαρχία Άνμπαρ, συνεχίστηκαν για πολλές ώρες μετά την επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα, όλμους και πολυβόλα, ανέφεραν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Αφού έλαβαν ενισχύσεις, οι ιρακινές δυνάμεις σκότωσαν 16 μαχητές, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, που επικαλέστηκε στρατιωτικούς διοικητές. Πολεμικά αεροσκάφη καταδίωξαν εκείνους που διέφυγαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με προκαταρκτικό απολογισμό των πηγών στις δυνάμεις ασφαλείας, κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά στρατιώτες και 16 τραυματίστηκαν. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις αφότου κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν τη Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος τον Δεκέμβριο του 2015.

Στην περιοχή συνεχίζεται ανταρτοπόλεμος χαμηλής έντασης. Η τζιχαντιστική οργάνωση εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο σε έναν θύλακα βόρεια της Βαγδάτης, τη Χαουίτζα, και σε μια περιοχή κατά μήκος της συρο-ιρακινής μεθορίου, όπου οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις αυτόν τον μήνα υποστηριζόμενες από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό.

Το «χαλιφάτο» που ανακήρυξε το Ισλαμικό Κράτος σε τμήματα του Ιράκ και της Συρίας κατέρρευσε τον Ιούλιο, όταν οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν την ντε φάκτο πρωτεύουσά του, τη Μοσούλη.

Send this to a friend