Φόρμα αναζήτησης

Επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο δράστης

Σε μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται προχώρησε ο Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ, δράστης της επίθεσης σε τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε χθες στο δικαστήριο και εναντίον απαγγέλθηκαν 51 κατηγορίες για φόνο, 40 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και μία για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια.

Η εξέλιξη αυτή, αλλά και το γεγονός ότι ο Ταράντ δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας, προκάλεσαν την οργή των συγγενών των θυμάτων, που κάλεσαν τους δικαστές να απονέμουν δικαιοσύνη.

EPA/MICK TSIKAS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταράντ δεν πήγε στο δικαστήριο, αλλά μίλησε μέσω βίντεο από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται στο Όκλαντ.

Από τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς στις 15 Μαρτίου, έχασαν τη ζωή τους 52 συνολικά άνθρωποι, ενώ άλλοι 50 τραυματίστηκαν.

Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό αργότερα, είχε προειδοποιήσεις για τις επιθέσεις του με μανιφέστο το οποίο είχε στείλε ακόμη στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας. Σε αυτό περιέχονταν ακραίες αντιμεταναστευτικές και αντιμουσουλμανικές θέσεις, ενώ ήταν σαφές ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις.