Φόρμα αναζήτησης

Εγκαινιάστηκε ο επιβατικός σταθμός του λιμανιού

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν χθες βράδυ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου επιβατικού τερματικού σταθμού του λιμανιού Λεμεσού. Στον χαιρετισμό του ο ΠτΔ ανέφερε ότι το νέο τερματικό, το οποίο παρέχει ένα σταθερό, αποτελεσματικό και σύγχρονο περιβάλλον για κρουαζιέρες, «σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το λιμάνι Λεμεσού και την τουριστική και ναυτιλιακή βιομηχανία ευρύτερα». Τόνισε επίσης ότι μια νέα σελίδα στην ιστορία της κυπριακής οικονομίας έχει δημιουργηθεί τον Απρίλη του 2016, όταν υπεγράφησαν οι συμφωνίες για το λιμάνι, οι οποίες, όπως υπέδειξε, «όχι μόνο προνοούν μια σημαντική πηγή εσόδων, αλλά αποτελούν την κορύφωση ενός σημαντικού έργου για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μέσω της αναβάθμισης του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με πολύ έμπειρους διεθνείς εταίρους, οι οποίοι, όπως ανέφερε, θα διασφαλίσουν την προοπτική του λιμανιού τις επόμενες δεκαετίες.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της DP World ανέφερε ότι σήμερα γιορτάζουμε το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας για τη δημιουργία μιας νέας πύλης για τους τουρίστες στην Κύπρο. «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το λιμάνι Λεμεσού λιμάνι επιλογής στην Αν. Μεσόγειο, δημιουργώντας υποδομές που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», υπέδειξε ο Sultan Sulaye.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου και ο δήμαρχος Λεμεσού Ν. Νικολαΐδης. Το νέο υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα διαθέτει εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης με επτά ξεχωριστές αίθουσες, συνολικής έκτασης 8.205 τ.μ. Επιπρόσθετα η ανατολική προβλήτα, με μήκος 480 μέτρα και βύθισμα 11 μέτρα, μπορεί να εξυπηρετήσει τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.

Φωτο: Παύλος Βρυωνίδης