Φόρμα αναζήτησης

Δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή κορόιδεψε τον γιο του Τραμπ

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Μπάρον Τραμπ, ο μικρότερος γιός του νέου προέδρου των ΗΠΑ, είναι στόχος ειρωνικών αστείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Αμερική.

Τα αστεία είναι αρκετά βίαια και ενοχλούν μια μερίδα της κοινής γνώμης. Ακόμη και η κόρη της Χίλαρι, Τσέλσι Κλίντον, ζήτησε δημόσια να αφήσουν ήσυχο τον Μπάρον να ζήσει σαν παιδί 10 ετών.

Ο Μπάρον πράγματι δεν κρύβει πολλές φορές την αμηχανία του: χασμουριέται, βαριέται, κινείται άστοχα, έχει το βλέμμα στο κενό, δεν τον ενδιαφέρουν οι εξελίξεις. Ειδικότερα, δεν έδειξε να παθιάζεται με την τελετή ορκωμοσίας του πατέρα του και η κάθε κίνησή του περνούσε από έλεγχο στα social media.

Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πουν ότι πάσχει από αυτισμό! Κακό ήταν και το σχόλιο της δημοσιογράφου και συγγραφέως Katie Rich, η οποία έγινε διάσημη γιατί γράφει το “Saturday Night Live” που ανέβασε το εξής τουίτ:

«Ο Μπάρον θα είναι το πρώτο παιδί που παρακολουθεί τα μαθήματά του στο σπίτι και θα κάνει επίθεση με όπλο στο σχολείο του».
Ηθελε να πει ότι θα πυροβολήσει τους γονείς του, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ.

Με το που ανέβηκε αυτό το σχόλιο ξέσπασε μια άνευ προηγουμένου πολεμική στις ΗΠΑ. Αμέσως κυκλοφόρησε κείμενο εναντίον της δημοσιογράφου και συγγρφέως, το οποίο συγκέντρωσε 110.000 υπογραφές, και ζητούσε την απόλυσή της.

Το σκάνδαλο που προκλήθηκε ήταν τόσο τεράστιο που το κανάλι NBC αποφάσισε να αποσύρει την  Katie Rich από την εργασία της «για απεριόριστο χρονικό διάστημα».
Η ίδια η δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό της.

«Ειλικρινά συγγνώμη για το άστοχο tweet μου. Λυπάμαι ειλικρινά για τις πράξεις μου και για τα προσβλητικά λόγια μου. Είναι απαράδεκτο και λυπάμαι πραγματικά», έγραψε.


Η απόλυσή της ωστόσο ισχύει.