Φόρμα αναζήτησης

Brexit: Επιμένει για το δημοψήφισμα ο Χάμοντ

Αναγνωρίζοντας ότι τόσο η Βρετανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εξαντληθεί από το επίμονο αδιέξοδο στο Brexit, o υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, επανέλαβε το αίτημά του να εξεταστούν οι προτάσεις για ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Πρόκειται για μία πρόταση στην οποία είναι απολύτως αντίθετοι οι σκληροπυρηνικοί των Τόρις, ενώ αντιμετωπίζει με σοβαρότατες επιφυλάξεις και η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι. Ωστόσο είναι και η πρόταση, η οποία στις πρόσφατες ενδεικτικές ψηφοφορίες της Βουλής, αν και απορρίφθηκε όπως και οι υπόλοιπες, συγκέντρωσε τις περισσότερες θετικές ψήφους.

«Κατανοώ ότι η οι συνάδελφοι στην Ε.Ε. είναι κάπως κουρασμένοι με το γεγονός ότι η διαδικασία έχει κρατήσει τόσο πολύ» είπε ο Χάμοντ σε δημοσιογράφους. «Και εμείς έχουμε κουραστεί με το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία» πρόσθετε, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση των Εργατών συνεχίζονται με «κάθε ενδεχόμενο να παραμένει ανοιχτό».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος, τόνισε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί. «Πρέπει να είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις που άλλοι έχουν κάνει» κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg