Φόρμα αναζήτησης

Αυστρία: Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί του ακροδεξιού κόμματος

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία καθώς μέσα σε λίγες ώρες ο κυβερνητικός συνασπισμός διαλύθηκε με την μαζική παραίτηση όλων των υπουργών που προέρχονται από το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων.

Σύμφωνα με το Euronews, o Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς προχώρησε νωρίτερα στην αποπομπή του υπουργού Εσωτερικών, Χέρμπερτ Κικλ, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου «Ίμπιζα-βίντεο».

«Όπως έχετε ήδη μάθει, το Κόμμα των Ελευθέρων είχε ανακοινώσει πως θα έφευγε ολοκληρωτικά από την κυβέρνηση αν αποχωρούσε ο υπουργός Εσωτερικών. Εφόσον έτσι είναι τα πράγματα συμφώνησα με τον πρόεδρο πως πρέπει να εγγυηθούμε πολιτική σταθερότητα μέχρι τις εκλογές. Γι αυτό οι κενές θέσεις θα πληρωθούν από ειδικούς αλλά και κορυφαίους δημοσίους υπαλλήλους» είπε ο Κουρτς.

Το βίντεο με κρυφή κάμερα που δημοσιοποίησαν οι ηλεκτρονικές σελίδες εφημερίδων δείχνει τον πρώην αντι-καγκελάριο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε να υπόσχεται σε υποτιθέμενη ρωσίδα επιχειρηματία δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017.