Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά ο καιρός
Όπως αναφέρεται, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές κυρίως στο εσωτερικό, τα ορεινά, τα βόρεια και ανατολικά ενώ οι καταιγίδες δύνανται να συνοδευτούν από χαλάζι.
Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 11:00 το πρωί και θα ισχύει μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.
Προειδοποίηση ΕΜΜΑ για καταιγίδες
— CYMET (@CyMeteorology) September 20, 2024
Ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται για το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει προειδοποίηση ΕΜΜΑ για καταιγίδες, για αύριο Σάββατο.
Λεπτομέρειες στην προειδοποίηση που ακολουθεί pic.twitter.com/X54Dxsij5a
Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό:
Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ τις πρωινές ώρες πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στις παράλιες περιοχές. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια, ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι είναι δυνατό να ενισχύονται και να μεταβάλλονται. Η θάλασσα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα νότια και τα ανατολικά, το πρωί θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στις παράλιες περιοχές αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Στα βόρεια παράλια και ενδεχομένως αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού, δεν αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ενώ θα εξασθενούν αργά το απόγευμα και μετά.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυριως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







