Συνελήφθη 42χρονος για τα όπλα σε κοιμητήριο στη Λάρνακα: Υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών για φόνο Καλογερόπουλου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Από την επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων, που παραλήφθηκαν κατά τις αστυνομικές έρευνες, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 42χρονου.

Σε τρίτη σύλληψη, σε σχέση με την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, τον περασμένο Μάιο, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία. Πρόκειται για 42χρονο, ο οποίος κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, σχετικά με υπόθεση φόνου του Αθανάσιου Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2023, στη Λεμεσό.

Ο οπλισμός εντοπίστηκε στις 20 Μαΐου 2024, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών από την Αστυνομία. Την ίδια μέρα συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση, δύο πρόσωπα ηλικίας 46 και 35 ετών, τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, που θα συνεδριάσει την 1η Ιουλίου 2024. 

Από την επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων, που παραλήφθηκαν κατά τις αστυνομικές έρευνες, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 42χρονου. Βάσει της μαρτυρίας αυτής εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά τη διάρκεια της Αστυνομικής επιχείρησης της 20ης Μαΐου, είχαν εντοπιστεί μέσα σε τάφο, στο εν λόγω κοιμητήριο και κατασχεθεί ένα στρατιωτικό τυφέκιο, ένα αντιαρματικό, δύο βλήματα, τρία προωθητικά βλημάτων, μία συσκευασία με φυσίγγια, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ποσότητα εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος, ένα πιστόλι και δύο σιγαστήρες. Παράλληλα μετά από έλεγχο σε τσάντα που κρατούσε ο 46χρονος, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί αριθμός σφαιρών πιστολιού, αριθμός φυσιγγίων, ένα πιστόλι και ένα κυνηγετικό τυφέκιο.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play