Στην Αρχή κατά της Διαφθοράς η ανακαίνιση του Προεδρικού - Δεν επέτρεψαν στον Βικέτο να ανέβει στον δεύτερο όροφο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Ελεγκτική Υπηρεσία εισηγήθηκε την ακύρωση της προσφοράς για την ενεργειακή αναβάθμιση του Προεδρικού Μεγάρου, αλλά αγνοήθηκε και οι εργασίες ξεκίνησαν κανονικά

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης οδήγησε προς διερεύνηση στην Αρχή κατά της Διαφθοράς το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Προεδρικού Μεγάρου, αφού εισηγήθηκε την ακύρωση υπερεκτιμημένης προσφοράς, αλλά δεν εισακούστηκε. Το θέμα φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα Αλήθεια. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προσφορά κατακυρώθηκε 25% πιο πάνω από την εκτιμώμενη αξία. Πιο συγκεκριμένα, η εκτιμώμενη αξία ανερχόταν στο 1.150.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η προσφορά που έλαβε το Συμβούλιο Προσφορών ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Όπως αναφέρει η Αλήθεια, η κατακύρωση της προσφοράς δημοσιεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2023 όταν ακόμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είχε παραλάβει επισήμως τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, όμως η εισήγηση για ακύρωση έγινε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Στο μεταξύ το ίδιο δημοσίευμα της Αλήθειας σημειώνει πως ο Γενικός Ελεγκτής αναμένεται να καταγγείλει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς και τις προσφορές ενεργειακής αναβάθμισης του Κυπριακού μουσείου, καθώς και του κτιρίου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Αρνήθηκαν στον Βικέτο να ανέβει στον δεύτερο όροφο

Για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Προεδρικού, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε χθες ερώτηση από τον δημοσιογράφο Αριστείδη Βικέτο, κατά τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης του και κλήθηκε στα πλαίσια διαφάνειας να δημοσιεύσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και στοιχεία για το κόστος. Ο Πρόεδρος απάντησε δημόσια πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα δημοσιεύσει και κάλεσε όποιον ενδιαφέρεται να προσέλθει για επιθεώρηση των εργασιών. Ωστόσο, πληροφορίες μας αναφέρουν πως όταν αργότερα ο δημοσιογράφος ζήτησε να ανέβει στον δεύτερο όροφο όπου γίνονται οι εργασίες, οι υπεύθυνοι στο Προεδρικό δεν το επέτρεψαν και του ανέφεραν πως θα του κλείσουν ραντεβού σε μεταγενέστερο στάδιο. Όπως δήλωσε ο Αριστείδης Βικέτος στο politis.com.cy, ο ίδιος αμφισβητεί το αφήγημα του Προέδρου πως το μόνο που γίνεται είναι ενεργειακή αναβάθμιση και επικαλείται στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο χώρος δέχεται ριζική ανακαίνιση.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play