«Δεν θέλω αυτό το περιστατικό να κλιμακωθεί σε οποιαδήποτε ένταση και εχθρότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων», αναφέρει σε νέα ανάρτηση στο Facebook η 25χρονη Τουρκοκύπρια που δέχθηκε επίθεση από δύο Ελληνοκύπριους στην Αγία Νάπα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 3 Ιουνίου.
«Εκείνη τη στιγμή αντίδρασα σοκαρισμένη από το περιστατικό που βίωσα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω αντιμετωπίσει τέτοιο περιστατικό», αναφέρει η 25χρονη Τουρκοκύπρια.
«Η ελληνική αστυνομία στην Κύπρο», όπως χαρακτηρίζει την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, «παρενέβη στο περιστατικό και συνέλαβε τους επιτιθέμενους τη στιγμή που έγινε καταγγελία».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αρχές που εμπλέκονται στο περιστατικό τόσο στα νότια όσο και στα βόρεια», καταλήγει στην ανάρτηση της.
Υπό 4ημερη κράτηση
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε την Κυριακή 4 Ιουνίου, διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 22 και 30 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης με θύμα γυναίκα, ηλικίας 25 ετών.
Αναζητείται τρίτο πρόσωπο
Η Αστυνομία, αναζητεί για την υπόθεση ένα ακόμα πρόσωπο και αξιολογεί το υλικό από κλειστά κυκλώματα της περιοχής.
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Τατάρ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε χθες το βράδυ με Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και συζήτησαν για το απαράδεκτο συμβάν του ξυλοδαρμού της 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα από δύο Ελληνοκύπριους.
Αφού καταδίκασε το γεγονός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του εξήγησε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι οι εμπλεκόμενοι Ελληνοκύπριοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό 4ημερη κράτηση και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ακόμη του εξήγησε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να είναι περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης αλλά απαράδεκτης και καταδικαστέας παραβατικής συμπεριφοράς.