Επαναπατρίστηκε στην Κύπρο, ο καπετάνιος του πλοίου “Prudent Warrior”, το οποίο, κατέλαβαν μαζί με άλλο ένα τάνκερ και τα πληρώματά τους, με ελληνική σημαία, δυνάμεις του ιρανικού στρατού και τα οδήγησαν από διεθνή σε ιρανικά ύδατα συνοδεία πολεμικών πλοίων. Η υπόθεση αυτή απασχολεί ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας, από τον περασμένο Μάιο.
Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, αναφέρει πως ο Υπουργός Εξωτερικών ,Ιωάννης Κασουλίδης, επικοινώνησε με τον Κύπριο καπετάνιο, κι εκφράζει ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της προξενικής διάστασης του ζητήματος.
Ο ΥπΕξ @IKasoulides επικοινώνησε με τον Κύπριο Καπετάνιο του πλοίου "Prudent Warrior" ο οποίος επαναπατρίστηκε με ασφάλεια στην Κύπρο 🇨🇾 | Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της προξενικής διάστασης του ζητήματος | Ευχαριστίες στους συναδέλφους που συνέβαλαν στην επιτυχή της έκβαση pic.twitter.com/Nej6XBhwVE
— Demetris Demetriou (@demetris_dem) November 9, 2022