Η "Τέντα της Φιλίας" από την Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου στηρίζει τους πρόσφυγες στο Πουρνάρα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

Περίπου 600 πρόσφυγες καλωσορίζονται από 140 εθελοντές με φαγητό και ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Εκατόν σαράντα εθελοντές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν τον Αύγουστο στην Κύπρο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Ρωμαιοκαθολικής Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, που έχει έδρα τη Ρώμη, στο πλευρό των προσφύγων που διαμένουν στο κέντρο "Πουρνάρα".

Σύμφωνα με ανακοίνωση η αποστολή αυτή, με 140 εθελοντές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλούς, Γάλλους, Ισπανούς, Βέλγους) λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με τις δημόσιες υπηρεσίες της Κύπρου και με την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας στο νησί (Λατίνων και Μαρωνιτών) καθώς και του Αποστολικού Νούντσιου στην Κύπρο.

Η καρδιά της δουλειάς βρίσκεται στην "Τέντα της Φιλίας", όπου δημιουργήθηκε το "εστιατόριο" του Αγίου Αιγιδίου, σημειώνεται.

Περίπου 600 πρόσφυγες καλωσορίζονται κάθε μέρα, διαδοχικά, κάτω από την τέντα, ώστε όλοι όσοι διαμένουν στον χώρο να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Το εστιατόριο τους προσφέρει φαγητό και χώρο όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά. Εξάλλου, για τους ασυνόδευτους ανήλικους, η Κοινότητα έχει λειτουργήσει ένα πρόγραμμα ταχείας εκμάθησης αγγλικών και ιταλικών στη Λευκωσία.

Για τους ανήλικους από καταφύγια στην Πάφο και στη Λάρνακα, η Κοινότητα οργανώνει, σε συνεργασία με το προσωπικό αυτών των δομών, ημερήσια ταξίδια και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Επίσης γίνονται διανομές φαγητού σε πρόσφυγες στη Λευκωσία που δεν διαμένουν πια στο "Πουρνάρα"

"Με την πρωτοβουλία #santegidiosummer, η Κοινότητα σκοπεύει όχι μόνο να επιδείξει αλληλεγγύη προς εκείνους που χρειάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους αλλά επίσης να υπενθυμίσει στους ευρωπαϊκους θεσμούς και στις ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις την ανάγκη για αύξηση των νόμιμων οδών εισόδου για τους πρόσφυγες, με βάση το μοντέλο Ανθρωπιστικών Διαδρόμων, μέσω των οποίων πέραν των 5.000 ατόμων γίνονται δεκτά και ενσωματώνονται στην κοινωνία των πολιτών στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες", αναφέρεται.

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play