Δήμαρχος Αμμοχώστου στην αντικατοχική εκδήλωση: Η διχοτόμηση δεν θα αποτελέσει ποτέ επιλογή

Δημοσιεύθηκε 7.8.2022
Δήμαρχος Αμμοχώστου στην αντικατοχική εκδήλωση: Η διχοτόμηση δεν θα αποτελέσει ποτέ επιλογή
Δεν υπάρχει άλλη οδός από τον διάλογο, είπε ο ΥΠΕΞ στην εκδήλωση μνήμης για την Αμμόχωστο

Η διχοτόμηση δεν θα αποτελέσει ποτέ επιλογή για τον κυπριακό λαό, τόνισε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην ακριτική Δερύνεια, με φόντο την αγαπημένη πόλη της Αμμοχώστου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε, επίσης, ο Δήμαρχος Δερύνειας.

«Επιμένουμε και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η διχοτόμηση δεν θα αποτελέσει ποτέ επιλογή για τον κυπριακό λαό. Θέλουμε μια πατρίδα ενωμένη και ελεύθερη. Χωρίς συρματοπλέγματα και οδοφράγματα. Μια πατρίδα για όλο το λαό της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους», είπε ο Δρ Σίμος Ιωάννου.

Όπως, είπε, «είμαστε ξανά εδώ για να μην ξεχνούμε πόσες φορές μέσα στα 48 αυτά χρόνια, γέμισαν με φρούδες ελπίδες το μυαλό μας για επιστροφή της Αμμοχώστου. Πόσες φορές πιστέψαμε ότι η επιστροφή της περίκλειστης περιοχής θα είναι η απαρχή για τη συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Σημείωσε πως το φετινό συναπάντημα των Αμμοχωστιανών πραγματοποιείται μέσα στις πιο κρίσιμες στιγμές για τον αγώνα μας. «Κρίσιμες για την υπόθεση της επιστροφής της Αμμοχώστου. Κρίσιμες για το κυπριακό πρόβλημα. Κρίσιμες για την Κύπρο και το λαό μας. Η οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός που μας πλημμύριζαν εδώ, ακριβώς ένα χρόνο πριν, δυστυχώς εμβαθύνονται και μονιμοποιούνται, με αποτέλεσμα η πίκρα και ο πόνος να μεγαλώνουν».

Η κατοχική Τουρκία μαζί με τους εδώ εγκάθετούς της, προχωρούν ακάθεκτοι στην υλοποίηση των άνομων σχεδίων τους εντός της πόλης μας, τόνισε και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, τα σχέδια που στόχο έχουν τον εποικισμό της πόλης μας, συνεχίζονται».

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας πως η στασιμότητα στο Κυπριακό δεν προσφέρει ασφάλεια και δεν συνιστά ούτε καν συντήρηση της παρούσας κατάστασης. Το διαπραγματευτικό κενό αποτελεί κίνδυνο. Κίνδυνο για το λαό και την πατρίδα μας. Κίνδυνο για την Αμμόχωστο που είναι όμηρος στα χέρια της κατοχικής δύναμης. Κίνδυνο για νέα τετελεσμένα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς, και τα αρνητικά τετελεσμένα που συντελούνται στην πόλη μας, είναι αποτέλεσμα αυτού του παρατεταμένου διαπραγματευτικού κενού που διανύουμε, μετά την κατάρρευση της διάσκεψης στο Κράν Μοντανά, τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ιωάννου τόνισε πως πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι, πως ο μοναδικός τρόπος να σώσουμε την Αμμόχωστο, είναι να επιστρέψουμε στο τραπέζι των συνομιλιών. «Ούτε οι υπερφιλόδοξες εξαγγελίες για κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία, που θα ήταν δίκαιες, ούτε η προσπάθεια για ΜΟΕ, που έγινε ομολογουμένως έντιμα και με ειλικρίνεια, δεν είναι ικανές ενέργειες για να σώσουμε την Αμμόχωστο», σημείωσε. Θα πρέπει, είπε, άμεσα να γίνουν κινήσεις που να στοχεύουν στην επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών. Αν αφήσουμε τον χρόνο να περνά, με το πρόσχημα ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη βρίσκονται σε διαδοχικές προεκλογικές περιόδους, τότε απλά χαρίζουμε χρόνο στην Τουρκία και τον Ερντογάν για να προχωρούν ακάθεκτοι και ανενόχλητοι στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους στην Αμμόχωστο.

Την ίδια ώρα, είπε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, «χρειάζεται ένα αποφασιστικό άνοιγμα από όλους μας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα, προς τις προοδευτικές δυνάμεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας που αντιστέκονται στους σχεδιασμούς Ερντογάν-Τατάρ για το Βαρώσι και που απορρίπτουν την πολιτική των δύο κρατών. Τους Τουρκοκύπριους που αντιστέκονται στην αφομοίωση της κοινότητας τους από την Τουρκία, στον εποικισμό και την οικονομικοπολιτική ενσωμάτωση».

Σήμερα, είπε, όσοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις προηγούμενες δεκαετίες, θα πρέπει να έχουν καταλάβει πόσο λανθασμένη ήταν η αντίληψη (η εθνικιστική αντίληψη, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους) ότι όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι ένα άβουλο πιόνι της Άγκυρας ή ότι δεν έχει καμιά σημασία ποιος είναι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. «Απόψε, στέλνουμε ξανά μήνυμα κοινού αγώνα για την κοινή μας πατρίδα, στους συμπατριώτες μας στην άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος που ζητούν και αυτοί, όπως εμείς, την επανένωση, την ανεξαρτησία, την ειρήνη», είπε.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου επανέλαβε, όπως είπε, και από το βήμα της εκδήλωσης, την έκκληση και την απαίτηση των Αμμοχωστιανών από την κατοχική δύναμη και την ψευδοκυβέρνηση: «Σεβαστείτε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επιλέξτε το δρόμο της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου. Επιστρέψτε την πόλη στους νόμιμους ιδιοκτήτες της». Η Αμμόχωστος, είπε, ανήκει στους Αμμοχωστιανούς και τις Αμμοχωστιανές.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης καλωσόρισε τους πολίτες σ»την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στην ακριτική Δερύνεια, δίπλα ακριβώς από το αιματοβαμμένο συρματόπλεγμα, τη Νεκρή Ζώνη, την Κάτω Δερύνεια, την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας και την αγαπημένη μας πόλη την Αμμόχωστο».

Γνωρίζουμε, είπε, πολύ καλά από πού ερχόμαστε και πού θέλουμε να πάμε, γι αυτό πατάμε γερά στις ρίζες μας και όπως πολύ σωστά έγραψε ο Γερμανός ποιητής Γκαίτε: "Υπάρχουν δυο σημαντικά κληροδοτήματα που μπορούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας. Το ένα είναι ρίζες και το άλλο φτερά» για να πετάξουν σε μια επανενωμένη και ελεύθερη Κύπρο.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέττου, ανέγνωσε το ψήφισμα του Δήμου Αμμοχώστου το οποίο κινείται σε 11 άξονες και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, με αφορμή τη συμπλήρωση 48χρόνων από την παράνομη κατάληψη και συνεχιζόμενη κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα.

Κασουλίδης: Δεν υπάρχει άλλη οδός από τον διάλογο

Δεν υπάρχει άλλη οδός από τον διάλογο, είπε ο ΥΠΕΞ στην εκδήλωση μνήμης για την Αμμόχωστο, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να εργαζόμαστε μεθοδικά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κινητικότητα και προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού, τόνισε το Σάββατο βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης Αμμοχώστου που διοργάνωσε ο Δήμος της κατεχόμενης πόλης.

Ο κ. Κασουλίδης είπε πως δεν υπάρχει άλλη οδός από τον διάλογο, ούτε εναλλακτική επιλογή που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναχάραξη της εθνικής μας πολιτικής. Παράλληλα είπε πως η μόνη επιλογή είναι η λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τις παραμέτρους του ΟΗΕ και κάλεσε την τουρκοκυπριακή ηγεσία να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ίδιων των Τουρκοκυπρίων.

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι φέτος συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια μακριά από τη θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο, 48 χρόνια πικρίας, ξεριζωμού και προσφυγιάς.

Χαρακτήρισε την Αμμόχωστο «αρχόντισσα», μια πόλη θάλασσα και φως και μετουσίωση της χαράς και της ομορφιάς που εγκαταλείφθηκε στο έλεος του αδυσώπητου χρόνου να ρημάξει.

Στην ομιλία του, ο ΥΠΕΞ είπε ότι δεν βρίσκεται στην εκδήλωση για να δώσει υποσχέσεις. «Δεν έχω σκοπό ούτε να ασκήσω κριτική, ούτε να προωθήσω προεκλογικές θέσεις και εξαγγελίες», είπε, για να προσθέσει πως η Αμμόχωστος «πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική διελκυστίνδα και να αποτελέσει τον πυρήνα μιας κοινής και συλλογικής εθνικής στοχοθεσίας».

Ωστόσο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες, όπως είπε, «που καταβάλλουμε με επιμονή και πείσμα για να σωθεί η Αμμόχωστος», και διατράνωσε πως «ένα μόνο είναι το σίγουρο. Δεν θα κουραστούμε ποτέ μα ποτέ να εργαζόμαστε μεθοδικά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κινητικότητα και προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού».

Ο ΥΠΕΞ είπε πως «δεν υπάρχει άλλη οδός από τον διάλογο. Ούτε εναλλακτική επιλογή που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναχάραξη της εθνικής μας πολιτικής».

Η μόνη επιλογή, πρόσθεσε, «είναι η λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τις παραμέτρους του ΟΗΕ. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει το κράτος να λειτουργήσει συντεταγμένα και συγκροτημένα, κάτω από ένα μετεξελιγμένο θεσμικό πλαίσιο που θα επανενώνει και θα μετεξελίσσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα λειτουργικό πλαίσιο και θα διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της».

Παραμένουμε, είπε, «δεσμευμένοι στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως προβλέπεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μιας λύσης που να επανενώνει την πατρίδα και τον λαό, να τερματίζει την κατοχή και τα τετελεσμένα της».

Αναφερόμενος στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, είπε πως «αποτελούν μέρος μιας πολιτικής δημιουργίας και εμπέδωσης νέων τετελεσμένων επί του εδάφους. Πρόκειται για ενέργειες αντίθετες με το πνεύμα και το γράμμα των Ψηφισμάτων του ΣΑ ΟΗΕ 550 και 789 αλλά και των προεδρικών δηλώσεων του ΣΑ όταν το θέμα της Αμμοχώστου τέθηκε σε κλειστές συνεδρίες του Σώματος».

Είναι για αυτό ακριβώς το λόγο που εκφράσαμε ικανοποίηση για την πρόσφατη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο. Ένα Ψήφισμα που επαναλαμβάνει όλα τα περί Κύπρου προηγούμενα Ψηφίσματα, καλεί για εξεύρεση λύσης ΔΔΟ σύμφωνα με το πλαίσιο του ΟΗΕ και καταδικάζει τη μη αναστροφή των τουρκικών ενεργειών στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.»

Ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι δεν μπορεί να αφεθεί η Τουρκία να παραγνωρίζει το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόζει πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, σημειώνοντας πως σε όλες τις επαφές που πραγματοποίησε τους τελευταίους 7 μήνες για το θέμα της Αμμοχώστου, εισέπραξε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των συνομιλητών του, οι οποίοι καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε στα ΜΟΕ που προώθησε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες «με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα», ένα πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης το οποίο χαρακτήρισε γενναιόδωρο και τολμηρό, η εφαρμογή του οποίου θα είχε αμοιβαίο όφελος σε αμφότερες τις κοινότητες. «Προτείναμε τη λειτουργία του αεροδρομίου της Τύμπου υπό τη διοικητική ευθύνη του ΟΗΕ, με αντάλλαγμα την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη, έτσι ώστε με τη λύση του Κυπριακού να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της», είπε.

Παράλληλα «προτείναμε τη λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος των προϊόντων που εισέρχονται στην ενιαία αγορά. Με αντάλλαγμα, την εφαρμογή από πλευράς Τουρκίας, του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Τελωνειακής Ένωσης έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, και την υποχρέωση να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμιά της σε πλοία και αεροπλάνα με κυπριακή σημαία».

Δυστυχώς, συμπλήρωσε, «το εν λόγω πακέτο προτάσεων, απορρίφθηκε από την τ/κ πλευρά, η οποία εμμένει στην πολιτική των δύο κρατών. Εμμένει επίσης στην αναγνώριση καθεστώτος κυριαρχικής ισότητας των Τ/κ ως προϋπόθεση για επανέναρξη της όποιας προσπάθειας διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού», προσθέτοντας πως είναι θέσεις απαράδεκτες οι οποίες δεν μπορούν και ούτε θα γίνουν αποδεκτές, αφού είναι διχοτομικές και αντίθετες με το στόχο της επανένωσης.

Αναφέρθηκε επίσης και στις αντιπροτάσεις των Τ/κ στην επιστολή του ΠτΔ, προσθέτοντας ότι τις προτάσεις «θα εξετάσουμε με προσοχή, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει αμοιβαία βούληση για πραγματοποίηση διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών. Μια τεχνοκρατική διεργασία έτσι ώστε να αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις και ο τρόπος εφαρμογής τους».

Ωστόσο, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι αυτό που ανησυχεί την πλευρά μας είναι η στασιμότητα και το τέλμα. «Αυτό είναι που προκαλεί απογοήτευση και προβληματισμό», συμπλήρωσε.

Η Αμμόχωστος, είπε, δεν σώζεται με ευχολόγια, ούτε μας αρκούν οι καταδίκες, τα Ψηφίσματα, οι Αποφάσεις, οι κυρώσεις και τα περιοριστικά μέτρα. «Θέλουμε πίσω την Αμμόχωστο. Θέλουμε πίσω την κατεχόμενη πόλη μας. Όπως και όλες τις πόλεις και τα χωριά μας», είπε και κάλεσε την τουρκοκυπριακή ηγεσία να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ίδιων των Τουρκοκυπρίων. Να ακούσει τη φωνή τους και να μην αλλοιώσει την κοσμικότητα και τον κοινωνικό προσανατολισμό των Τ/κ.

Τους κάλεσε να αναθεωρήσουν τα πλάνα και τις τακτικές τους αφού είναι προφανές ότι οι παρελκυστικές προσεγγίσεις που ακολουθούν καθιστούν τους Τουρκοκυπρίους το πολιτικό παρακλάδι της Τουρκίας.

«Η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων ας εγκαταλείψει τις άλογες και μαξιμαλιστικές της εξάρσεις για λύση δύο κρατών. Ας δείξει επιτέλους την απαιτούμενη βούληση για έναρξη ενός διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», κατέληξε ο ΥΠΕΞ.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την Αμμόχωστο

Στην αντικατοχική εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τους Δήμους Κέρκυρας και Πειραιά με τους οποίους ο Δήμος Αμμοχώστου είναι αδελφοποιημένος.

Η εκδήλωση άρχισε με τρισάγιο στο Μνημείο Τεθνεώτων Αμμοχωστιανών που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την Αμμόχωστο από παιδιά και νέους της πόλης και προβολή βίντεο με τίτλο «Καλώς ορίσατε στην πόλη της καρδιάς μας…4 λεπτά μαγείας».

Η αντικατοχική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, ο Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, Βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Προέδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Προέδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στέφανου, Εκπρόσωποι κομμάτων φορέων και οργανώσεων, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες, οι Ευρωβουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου, Γιώργος Γεωργίου, οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Μάριος Ηλιάδης, εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο και άλλοι.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας