Ο Νικόλας, το δικηγορικό και οι σχέσεις του με τον Τζιοβάνη

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 13.12.2020
Ο Νικόλας, το δικηγορικό και οι σχέσεις του με τον Τζιοβάνη
Το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ προώθησε τα τελευταία χρόνια δεκάδες υποθέσεις πολιτογραφήσεων, από τις οποίες εξεδόθησαν πολλαπλάσια διαβατήρια λόγω συζύγων και τέκνων.

Πώς μπορεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος να είναι τόσο απόλυτος καταγγέλλοντας τους πάντες για διαφθορά όσον αφορά τις πολιτογραφήσεις όταν ο ίδιος και η οικογενειακή του επιχείρηση, δηλαδή το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ, από το οποίο έφυγε μεν το 2011 αλλά εισέπραξε μισθό έως και το 2013 με βάση το Πόθεν Έσχες του, έχουν σοβαρή εμπλοκή στις εκδόσεις διαβατηρίων, όπως βέβαια και πολλά άλλα γραφεία;




Ποια η σχέση του Δικηγορικού Γραφείου Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες ΔΕΠΕ με τον επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη, ο οποίος πρόσφατα υπήρξε ένας εκ των κύριων πρωταγωνιστών του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera στο ντοκιμαντέρ για τις προβληματικές πολιτογραφήσεις; Πόσα επίσης διαβατήρια εξέδωσε το δικηγορικό αυτό γραφείο, στο οποίο τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα μέτοχος με σοβαρές απολαβές ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος σήμερα έχει κηρύξει πόλεμο κατά της διαφθοράς και ζητά μέσω του γενικού ελεγκτή τη διερεύνηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος;



Οι καταγγελίες του Νικόλα Παπαδόπουλου περί προβληματικού ΚΕΠ, το οποίο αποτέλεσε πηγή διαφθοράς, σίγουρα ευσταθούν. Πόσο όμως μπορεί ο ίδιος να εξαιρεί τον εαυτό του από την οικογενειακή δικηγορική του επιχείρηση και να παραβλέπει ότι το κόμμα του ψήφιζε όλα τα σχέδια πολιτογραφήσεων. Σαφέστατα, ο Νίκος Αναστασιάδης φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για δύο λόγους: Πρώτον, ως Πρόεδρος φέρει την πολιτική ευθύνη για την προώθηση ενός σκανδαλώδους σχεδίου πολιτογραφήσεων. Δεύτερον, γιατί στο πρόγραμμα αυτό ενεπλάκησαν και επωφελήθηκαν οικονομικά και άτομα της οικογένειάς του. Αυτά ως εφημερίδα τα καταγράψαμε. Από την άλλη, βέβαια, ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί αυτήν τη στιγμή να εμφανίζεται ως ο αδιάφθορος πολιτικός που θα μας απαλλάξει από τη διαφθορά; Πώς μπορεί να χτίζει ολόκληρη προεκλογική καμπάνια πάνω σε αυτό το σύνθημα όταν ο ίδιος, το κόμμα του και η οικογενειακή του επιχείρηση είναι βαθύτατα εμπλεκόμενοι σε αυτό το σκάνδαλο; Αν πρέπει να υπενθυμίζουμε και κάποιες άλλες αλήθειες, το Δικηγορικό Τάσσος Παπαδόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια ο νομικός σύμβουλος της πάλαι ποτέ Λαϊκής Τράπεζας, μιας τράπεζας η οποία ενεπλάκη ίσως στο μεγαλύτερο πολιτικοδιπλωματικό σκάνδαλο της χώρας με τα λεφτά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.



Οι σχέσεις με Τζιοβάνη

Με βάση έρευνα του «Πολίτη», στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών ο κ. Τζιοβάνη είναι ένας από τους μεγάλους πελάτες της «Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ» αφού το γραφείο εμφανίζεται να έχει εγγράψει μια σειρά εταιρειών στις οποίες φαίνεται να έχει συμφέροντα και ο Όμιλος Τζιοβάνη.

Πρόκειται για τις εταιρείες JimChang Cyprus Developing Co Ltd, η οποία έχει εγγραφεί στις 8 Ιουλίου 2016. Μέτοχοι της εταιρείας αυτής είναι η JimChang Global Corporation Group Ltd που ελέγχει το 75% των μετοχών της και η εταιρεία Giovani Ventures Ltd η οποία ελέγχει το υπόλοιπο 25%. Η εταιρεία JimChang Global Corporation Group Ltd έχει επίσης εγγραφεί στην Κύπρο από το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ με διεύθυνση την οδό Σοφούλη 2 στο Μέγαρο Σαντεκλέρ, στο οποίο μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος πριν μετακομίσει στα νεόδμητά του κτήρια. Μέτοχος στην JimChang Global Corporation Group Ltd φαίνεται να είναι μια παράκτια εταιρεία στα British Virgin Islands με το όνομα Flourishing Global Holding Group Ltd.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι γραμματειακή υποστήριξη στην JimChang Cyprus Developing Co Ltd προσέφερε η TPLAW Secretariat Ltd, η οποία επίσης στεγαζόταν στο Δικηγορικό Τάσσος Παπαδόπουλος κατά την τρέχουσα περίοδο και προσέφερε μάλιστα τις υπηρεσίες της από τις 8 Ιουλίου 2016 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2018.



Στις 20 Φεβρουαρίου 2018 οι εταιρίες που ενέγραψε το Δικηγορικό Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ ανακοίνωσαν την εξαγγελία του Sun City Hotel, ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων επένδυσης 50 εκατ. ευρώ στην περιοχή Αγίας Θέκλας, στην Αγία Νάπα, ακριβώς δίπλα από τη μαρίνα της περιοχής. Επρόκειτο για ξενοδοχείο 250 δωματίων, με επιπλέον 31 πολυτελή διαμερίσματα και δέκα επαύλεις. Η επένδυση είχε ως στόχο να φτάσει τα 100 εκατομμύρια προσελκύοντας Κινέζους τουρίστες αλλά και επενδυτές. Το ξενοδοχείο δυστυχώς λόγω οικονομικής κρίσης έμεινε ημιτελές.



Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Σωτήρα Αμμοχώστου, Αγίας Θέκλας 1, και ως διευθυντές εμφανίζονται οι ακόλουθοι:

Chi Fai Lo, Assistant Secretary, Jun Cheng, Director, Mehmet Ertan Ahmed, Director, Tieqing Tan, Director, Xiaoqian Zheng, Director, Αντώνης Αντωνίου, Secretary, Χριστάκης Τζιοβάνης, Director.



Μετά τη δημοσιοποίηση του ντοκιμαντέρ του Al Jazeera τον Οκτώβριο, είναι σημαντικό να αναφερθεί κανείς στις αντιδράσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, πάντα από το twitter. Καμία μα καμία αναφορά στον πελάτη του Δικηγορικού Γραφείου Τάσσος Παπαδόπουλος, δηλαδή στον κ. Χριστάκη Τζιοβάνη. Ζητά την παραίτηση Συλλούρη, κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι φέρει τη βασική πολιτική ευθύνη για τη διαφθορά του προγράμματος, καταγγέλλει τον ΔΗΣΥ, αλλά τίποτα για τον κύριο εμπλεκόμενο και φερόμενο ως αποδέκτη των δήθεν επενδύσεων κ. Τζιοβάνη!



Τα διαβατήρια

Το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ προώθησε τα τελευταία χρόνια δεκάδες υποθέσεις πολιτογραφήσεων από τις οποίες εξεδόθησαν πολλαπλάσια διαβατήρια λόγω συζύγων και τέκνων. Εκμεταλλεύτηκε μάλιστα κάθε νόμιμη τρύπα ή παράθυρο με βάση το γράμμα του νόμου και όχι κατ' ανάγκη το πνεύμα του νόμου για να εκδώσει διαβατήρια. Οι πολιτογραφήσεις αυτές ξεκίνησαν από τον Ιούλιο του 2014 και συνεχίστηκαν μέχρι και πριν από τη λήξη του επενδυτικού προγράμματος, την 1η Νοεμβρίου 2020. Για 14 μάλιστα εξ αυτών, το δικηγορικό γραφείο κατέθεσε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 στον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών σχετικό έγγραφο που αφορούσε τον έλεγχο των επενδύσεων των ατόμων αυτών στην Κύπρο.



Οι διεθνείς διασυνδέσεις

Το 2014, όταν το ΚΕΠ απέκτησε χαρακτηριστικά που επέτρεπαν τη «βιομηχανοποίηση» της παραχώρησης κυπριακής - ευρωπαϊκής υπηκοότητας, με την Κύπρο να εμφανίζεται ως ένας αναδυόμενος καυτός προορισμός για όσους έψαχναν ένα δεύτερο διαβατήριο, το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος απέκτησε κομβικό ρόλο.



Τον Σεπτέμβριο του 2014 το Global Citizen, μια διμηνιαία επιθεώρηση που παρακολουθεί τον κόσμο του πλούτου (αυτοπροσδιορίζεται ως ένας οδηγός στην πολυτελή ζωή) και προβάλλει τακτικά σχέδια απόκτησης δεύτερης υπηκοότητας, φιλοξένησε άρθρο για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα υπό τον τίτλο «EU Open Doors».



Εκείνη την περίοδο ο τίτλος έμοιαζε έως και κολακευτικός, ενώ σήμερα ξέρουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο η Κύπρος άνοιξε την πόρτα στην Ευρώπη οδήγησε τελικά στον διασυρμό της χώρας. Στο άρθρο οι αναγνώστες θα πληροφορηθούν ότι ένα κυπριακό δικηγορικό γραφείο, το Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες, θα τους βοηθήσει να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία απόκτησης κυπριακής υπηκοότητας, συμμετέχοντας ακόμα και σε άγρα πελατών.



«Αποφασίσαμε ότι πρέπει να έχουμε μια ομάδα στην Κύπρο για να χειριστούμε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με την ιθαγένεια ή την αγορά ακινήτων, οπότε ενώσαμε τις δυνάμεις μας με μία από τις πιο εξέχουσες δικηγορικές εταιρείες στην Κύπρο, την Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες», δηλώνει ο Armand Arton, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Arton Capital.



Η Arton Capital είναι μια εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκόσμιας ιθαγένειας, με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά. Ιδρύθηκε το 2006 από τον Armand Arton και διαθέτει μια σειρά από υπηρεσίες αφιερωμένες στο «Global Citizenship», με ιδιαίτερη έμφαση στα επενδυτικά προγράμματα. Σήμερα έχει δικό της μόνιμο συνεργάτη στην Κύπρο.



Διαβατήριο στο άψε σβήσε

«Το δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες θα ολοκληρώσει όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της ταχείας διαδικασίας υπηκοότητας με τον πιο εύκολο τρόπο, χωρίς προβλήματα, εντός τριών έως τεσσάρων μηνών», συμπληρώνει ο κ. Arton. Η Arton Capital διαφήμιζε και ότι το κυπριακό διαβατήριο επέτρεπε ταξίδια στον Καναδά χωρίς βίζα. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Al Jazeera, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης έκανε γνωστό ότι το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος προώθησε διψήφιο αριθμό πολιτογραφήσεων (22) που αφορούσαν και πολιτογραφήσεις συζύγων και εξαρτώμενων τέκνων, σύνολο 44 μέχρι το 2018. Στη συνέχεια, βέβαια, υπήρξαν και άλλες πολιτογραφήσεις και το 2019 και το 2020.



Το ΔΗΚΟ απάντησε στον υπουργό ως εξής: «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ευθύνη έχουν η εκτελεστική εξουσία που έδιδε τα διαβατήρια και όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο, όπως κάνει ο ΔΗΣΥ.

Σε συνεχείς αναρτήσεις του επίσης ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θέλει διαφάνεια, η οποία μόνο με μια έρευνα από τον γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη μπορεί να διασφαλιστεί. Ειδικά στο twitter ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει:



*«Το ΔΗΚΟ δεν εκβιάζει. Ζητά να ελεγχθεί η παρανομία και εν προκειμένω πιθανές παράνομες ενέργειες, όπως αυτές που έχει διαπιστώσει ο γενικός ελεγκτής στον περιορισμένο αριθμό φακέλων που έχει ελέγξει».



*«Καλούμε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που νοιάζονται για τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς να συνεργαστούν μαζί μας ώστε να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση ΔΗΣΥ να αποδεχθεί τον νόμιμο έλεγχο που επιβάλλει και καθορίζει το Σύνταγμα».



Η κοινωνία, όπως τονίζει «ορθά απαιτεί έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση και δυστυχώς αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι συγκάλυψη, συσκότιση και εμπαιγμό της νοημοσύνης μας».



Εμπαιγμός από παντού

Δυστυχώς για το ΔΗΚΟ και τον πρόεδρό του Νικόλα Παπαδόπουλο ο εμπαιγμός της νοημοσύνης των Κύπριων πολιτών προέρχεται από παντού, μη εξαιρουμένου και του ιδίου. Σαφέστατα και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο ιθύνων νους αυτού του σχεδίου και σίγουρα δεν έπεισε κανέναν στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Ελλάδος, όταν έριξε το φταίξιμο μόνο σε δικηγόρους, λογιστές και ντιβέλοπερ. Ούτε επίσης πείθει κανέναν ότι το οικογενειακό του περιβάλλον δεν έχει καμία εμπλοκή στις πολιτογραφήσεις. Από την άλλη, ούτε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, το κόμμα του οποίου εξέλεξε τον Νίκο Αναστασιάδη το 2013, συγκυβέρνησε με τον Νίκο Αναστασιάδη και υπερψήφισε το επενδυτικό πρόγραμμα στη Βουλή, μπορεί να βγάζει την ουρά του απ' έξω διά της δήλωσής του ότι πλέον δεν είναι μέτοχος του οικογενειακού δικηγορικού του γραφείου. Την ίδια δικαιολογία εξάλλου χρησιμοποιεί και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αν ισχύει κάτι τέτοιο για τον κ. Παπαδόπουλο γιατί να μην ισχύει και για τον Νίκο Αναστασιάδη;



Τη δράση του Δικηγορικού Γραφείου Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ εξάλλου αποκαλύπτει ο διεθνής συνεργάτης του γραφείου, δηλαδή η εταιρεία πώλησης διαβατηρίων Arton Capital. Στο ίδιο άρθρο, ο κ. Armand Arton αναφέρεται και στη διαδικασία που συμμετείχε ως ατζέντης το δικηγορικό Τάσσος Παπαδόπουλος όταν επί συγκυβέρνησης ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ τον Ιούνιο του 2013 αναθεωρήθηκε το πρόγραμμα πώλησης διαβατηρίων. Το πρόγραμμα συγκεκριμένα προνοούσε κατάθεση 5 εκατ. και επίσης 500.000 ευρώ για αγορά κατοικίας. Με βάση τα κριτήρια αυτά, το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ έκανε 7 πολιτογραφήσεις την περίοδο 2014-2015 που αφορούν τους πιο κάτω:

  1. Tariq Faisal Khalid Alqasemi

  2. Mohammad Reza Ghem Maghami

  3. Alexander Vanchura

  4. Anwar Sammour

  5. Mahmouz Salem Mahfouz Shuhaiber

  6. Mohammed Reza Haji Ghorbankhani

  7. Mohamed Sayah Bernieh




Όπως εγκύρως πληροφορείται ο «Π», κανένας από τους πιο πάνω δεν διατηρεί πλέον λογαριασμό στη μεγάλη τράπεζα μέσω της οποίας έγιναν τα αρχικά εμβάσματα και προχώρησαν οι πολιτογραφήσεις. Τι να υποθέσει κανείς; Ότι άνοιξαν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες ή μήπως πήραν τα κυπριακά διαβατήρια και εξαφανίστηκαν όπως συνέβη με εκατοντάδες άλλους;



Οι εκπτώσεις

Όπως αναφέρει ο κ. Armand Arton, κάποιος μπορούσε να πάρει διαβατήριο -με τη βοήθεια πάντα του συνεργάτη τους στην Κύπρο, που ήταν το δικηγορικό Τάσσος Παπαδόπουλος- με 900.000 ευρώ. Πώς γίνονταν τότε τα πράγματα από διάφορα δικηγορικά γραφεία; Πολλοί επενδυτές που ήθελαν διαβατήριο κατέθεταν όντως στην Κύπρο τα 5 εκατ. και με αυτά ως εγγύηση έπαιρναν άλλα 5 εκατ. ως δάνειο. Πλήρωναν λοιπόν τους τόκους του δανείου για τα επόμενα 5 χρόνια ύψους 400.000 και αγόραζαν και ένα σπίτι των 500.000. Μόλις έληγε η δέσμευσή τους επέστρεφαν τα λεφτά του δανείου και έπαιρναν τα 5 εκατ. που είχαν καταθέσει. Με αυτόν τον τρόπο, με 900.000, αποκτούσαν διαβατήριο. Μπορούσαν ακόμα να πωλήσουν και το σπίτι που αγόρασαν στην Κύπρο, οπότε το κόστος απόκτησης διαβατηρίου αφορούσε μόνο την καταβολή κάποιων τόκων στις τράπεζες.



Μέσα από αυτήν τη διαδικασία νοείται ότι κάποια δικηγορικά γραφεία όπως διαπιστώσαμε από την έκθεση Καλογήρου έβγαζαν και 150.000 μόνο για την έκδοση ενός διαβατηρίου, τη στιγμή που ένας απλός αλλοδαπός για να πάρει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν χρειάζεται πάνω από 5.000 ευρώ. Επί του θέματος αυτού το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος στις 14 Νοεμβρίου 2013, το οποίο ενδιαφερόταν ιδιαίτερα, λόγω της σχέσης του με τον διεθνή οίκο Arton Capital, ζήτησε πιεστικά διευκρινίσεις από το Υπουργείο Οικονομικών κατά πόσον η παραχώρηση εξασφαλισμένου δανείου με την αρχική κατάθεση ήταν αποδεκτή ενέργεια. Στις 20 Νοεμβρίου 2013 το Υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε διαφωνία με αυτήν την προοπτική. Το δικηγορικό γραφείο ωστόσο επανήλθε επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλειόταν από το πρόγραμμα. Στις 17 Δεκεμβρίου 2013 το ΥΠΟΙΚ συγκατένευσε σε αυτόν τον συμψηφισμό δηλώνοντας ότι «δεν απαγορεύεται» η εξασφάλιση δανείου με εγγύηση την αρχική κατάθεση, αλλά ότι αυτό θα διευκρινιστεί στην επόμενη αναθεώρηση του ΚΕΠ. Αυτό έγινε στις 25 Ιουνίου 2014. Βλέποντας την κατάχρηση, το Υπουργείο Οικονομικών επί Χάρη Γεωργιάδη τερμάτισε την αποδοχή της τραπεζικής κατάθεσης ως επιλέξιμης επένδυσης. Είναι αλήθεια ακόμα ότι και η κυβέρνηση τότε είχε επιδείξει τεράστια ανοχή σε αυτήν την πρακτική γιατί ήθελε καταθέσεις στις τράπεζες για να περιορίσει τον ELA.



Φλασάκι

Οι πολιτικές ευθύνες

Εν κατακλείδι, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έχει δίκιο να καταγγέλλει ότι το ΚΕΠ υπήρξε ένα πρόγραμμα το οποίο είχε ατέλειες και επέτρεπε καταχρήσεις και διαφθορά. Σίγουρα τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του για το διάτρητο πρόγραμμα. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μπορεί βέβαια ως μέλος του πολιτικού κατεστημένου αυτής της χώρας να αποποιείται κάθε ευθύνη. Ως πολιτικός, ως νομικός και ως πρώην μέτοχος του οικογενειακού δικηγορικού του γραφείου, που επίσης έβγαζε διαβατήρια και γνώριζε κάθε διαθέσιμο «παράθυρο», οφείλει να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του.





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας