Tην ίδια περίοδο, τα έτη 2017, 2018 και 2019 διερευνήθηκαν 48, 65 και 64 υποθέσεις, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την 30ή Ιουνίου 2020, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε 105 υποθέσεις που αφορούσαν διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Την ίδια περίοδο, τα έτη 2017, 2018 και 2019 διερευνήθηκαν 48, 65 και 64 υποθέσεις, αντίστοιχα.
Όσον αφορά τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της καραντίνας, όπου οι συνθήκες ευνοούσαν την αύξησή του, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέβη σε αρκετές ανακοινώσεις τόσο μέσω του Γραφείου Τύπου όσο και μέσω της ιστοσελίδας του, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους. Επίσης, ο Υπεύθυνος του εν λόγω Γραφείου, προέβη, κατά την περίοδο αυτή, σε αρκετές δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.