«Οι καινοτόμες ιδέες βραβεύονται!», λέει ο Τάσος Κουνούδης (διευθυντής SIGNALGENERIX)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΒΑΣ Δημοσιεύθηκε 31.8.2020
«Οι καινοτόμες ιδέες βραβεύονται!», λέει ο Τάσος Κουνούδης (διευθυντής SIGNALGENERIX)
Συνέντευξη με τον Τάσο Κουνούδη, διευθυντή της SignalGeneriX για τα 15χρονά της.

Γιορτάζοντας τα 15 χρόνια πετυχημένης πορείας της στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών προϊόντων, η SignalGeneriX διοργανώνει τον μεγαλύτερο ιδιωτικό διαγωνισμό καινοτομίας στην Κύπρο. Το SignalGeneriX Innovation Challenge 2020 έχει στόχο τη στήριξη νέων και επίδοξων επιχειρηματιών που εργάζονται είτε ατομικά είτε σε ομάδες, για να αναπτύξουν τις ιδέες τους περαιτέρω και να εμπορευματοποιήσουν τα καινοτόμα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Ο νικητής έχει την ευκαιρία να κερδίσει 50 χιλιάδες ευρώ σε υπηρεσίες επιχειρηματικής επώασης και ανάπτυξης προϊόντων, υλικών και μετρητών για να μετατρέψουν την καινοτόμο ιδέα τους σε προϊόν.


Ο διαγωνισμός καινοτομίας SignalGeneriX Innovation Challenge διεξάγεται υπό την αιγίδα του επικεφαλής επιστήμονα για Έρευνα & Καινοτομία της Κύπρου.



- Πείτε μας λίγα λόγια για τη SignalGeneriX.

H SignalGeneriX είναι κυπριακή εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), υψηλής τεχνολογίας, η οποία εφαρμόζει την προηγμένη γνώση της σε αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων hardware και software τα οποία σχεδιάζονται και αναπτύσσονται αποκλειστικά για τους πελάτες της. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 σαν μια αμιγώς κυπριακή start-up, και σήμερα εργοδοτεί επιστημονικό προσωπικό που αποτελείται από είκοσι Κύπριους ερευνητές και μηχανικούς, επτά εκ των οποίων είναι κάτοχοι διδακτορικών σε ψηφιακά συστήματα και τηλεπικοινωνίες. H εταιρεία η οποία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και ISO 27001, εδρεύει στη Λεμεσό, και σήμερα εξάγει τις τεχνολογίες της σε 28 χώρες.

Η φιλοσοφία και η στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας επικεντρώνονται στην εκπόνηση υψηλού επιπέδου βιομηχανικής έρευνας σε συγκεκριμένους τομείς της βιομηχανίας, όπως οι τηλεπικοινωνίες, η άμυνα και η ασφάλεια, το διαδίκτυο των πραγμάτων, και η ιατρική όπου η εταιρεία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στους τομείς αυτούς, οι επιχειρηματικές της συνεργασίες περιλαμβάνουν εταιρείες κολοσσούς αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις οποίες η SignalGeneriX βοηθά να αναπτύξουν τα δικά τους ηλεκτρονικά προϊόντα. Η SignalGeneriX έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία καινοτομίας τα οποία αποτελούν σημαντική αναγνώριση για τη δουλειά της. Σε διεθνές επίπεδο η εταιρεία έχει κερδίσει το 2017 το Ευρωπαϊκό Βραβείο Διαστήματος για τη Δορυφορική Πλοήγηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, ενώ το 2014 τιμήθηκε από τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία με το διεθνούς κύρους βραβείο Lloyds List Global Innovation Award. Η εταιρεία έχει ανακηρυχθεί εθνικός πρωταθλητής στον τομέα της επιχειρηματικότητας για το 2016/17 και στον τομέα της καινοτομίας για το 2014/15 από τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία. Σε εθνικό επίπεδο η SignalGeneriX έχει τιμηθεί με το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας, το Κυπριακό Βραβείο Μηχανικής και το Cyprus Quality Leader Award.



- Περιγράψτε μας το SignalGeneriX Innovation Challenge.

Με αφορμή τα 15 χρόνια πετυχημένης επαγγελματικής πορείας και πρωτοπορίας της SignalGeneriX στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, διοργανώνουμε το SignalGeneriX Innovation Challenge 2020 με σκοπό να υποστηρίξουμε έμπρακτα την κυπριακή καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Ο διαγωνισμός στοχεύει στη στήριξη νέων και επίδοξων επιχειρηματιών που εργάζονται είτε ατομικά είτε σε ομάδες, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες τους καθώς και να εμπορευματοποιήσουν τα καινοτόμα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους με την υποστήριξη της εταιρείας. Για αυτό τον σκοπό επενδύουμε στον νικητή ή στην νικήτρια ομάδα που θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει 50 χιλιάδες ευρώ σε υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης προϊόντος, υλικών και μετρητών για να μετατρέψουν την καινοτόμο ιδέα τους σε σε ένα επιτυχημένο εμπορικά προϊόν.



- Για ποιο λόγο διεξάγετε τον διαγωνισμό;

 Η SignalGeneriX είναι μια πρωτοπόρος για την Κύπρο εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών προϊόντων για τη διεθνή αγορά. Ξεκινήσαμε σαν startup πριν 15 χρόνια με εφόδια την τεχνογνωσία μας, τις ιδέες μας και πολλή όρεξη για δουλειά και σίγουρα μέσα από αυτή την πορεία έχουμε μάθει πολλά. O δρόμος προς την επιτυχία μιας νεοφυούς εταιρείας ενέχει πολλές προκλήσεις και απαιτεί αρκετή προσπάθεια, ειδικά στην Κύπρο η οποία ακόμα στερείται βασικές υποδομές στήριξης και χρηματοδότησης των καινοτόμων startup εταιρειών οι οποίες επιδιώκουν να κατακτήσουν τη διεθνή αγορά.

Γιορτάζοντας λοιπόν τα 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας, θέλουμε έμπρακτα να στηρίξουμε νέους επιστήμονες με καινοτόμες ιδέες στο ξεκίνημά τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, να αναπτύξουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να τα διαθέσουν στη διεθνή αγορά. Εκτός από την τεχνογνωσία και την απαραίτητη καθοδήγηση, η SignalGeneriX θα επενδύσει το ποσό των 50.000 ευρώ στη νικήτρια ομάδα, την οποία θα στηρίξει μακροχρόνια μέχρι να μπορέσει να σταθεί μόνη της στην αγορά. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι μια νέα καινοτόμος εταιρεία με μεγάλο ρίσκο επιτυχίας να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και τεχνογνωσία οπότε θέλουμε να προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα την οποία δεν είχαμε εμείς όταν ξεκινήσαμε.



- Ποια είναι η συμβολή της SignalGeneriX στον νικητή/νικήτρια ομάδα;

Οι νικητές έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 50 χιλιάδες ευρώ σε υπηρεσίες επιχειρηματικής επώασης και ανάπτυξης προϊόντων, υλικών και μετρητών για να μετατρέψουν την καινοτόμο ιδέα τους σε προϊόν. Με μία μικρή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της startup εταιρείας που δεν ξεπερνά το 30%, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια μακροχρόνια σχέση συνεργασίας και υποστήριξης της εταιρείας σε όλα τα στάδια ανάπτυξής της.

Πιο αναλυτικά η εταιρεία μας θα καλύψει τα πιο κάτω έξοδα:

  • Όλα τα νομικά έξοδα για τη δημιουργία της νεοσύστατης εταιρείας

  • 12μηνη δωρεάν φιλοξενία της νέας εταιρείας στις εγκαταστάσεις της SignalGeneriX

  • Πρόσβαση και χρήση των τεχνολογιών της εταιρείας

  • Πρόσβαση και χρήση των εργαστηρίων ανάπτυξης ηλεκτρονικών προϊόντων και προτυποποίησης

  • Χρήση των πόρων σχεδιασμού και ανάπτυξης υλικού και λογισμικού της SignalGeneriX

  • Κόστος υλικών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την ανάπτυξη του προϊόντος/της υπηρεσίας

  • Συνεχής καθοδήγηση και εκπαίδευση από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου

  • Πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο πελατών και συνεργατών της SignalGeneriX.




- Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής;

 Οι υποψήφιοι καταθέτουν τις αιτήσεις για τον διαγωνισμό “SignalGeneriX Innovation Challenge 2020 - Join our Innovation Journey” από τις 15 Ιουνίου 2020 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2020, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του διαγωνισμού στο www.sginnovationchallenge.com



- Ποια είναι η διαδικασία αξιολόγησης;

 Ο διαγωνισμός έχει ανακοινωθεί στις 15 Ιουνίου και ακολουθεί το πιο κάτω χρονοδιάγραμμα. Η αξιολόγηση της πρώτης φάσης όπου θα προεπιλεγούν οι καλύτερες 3 προτάσεις θα πραγματοποιηθεί από μια επιτροπή εξειδικευμένων επαγγελματιών από τη SignalGeneriX. Αυτές οι ομάδες/άτομα θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πρωτότυπά τους (σε αρχικό επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας), κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσίασης των πρωτοτύπων (Pitching event) όπου μια διεθνώς αναγνωρισμένη επιτροπή θα πραγματοποιήσει την τελική επιλογή του νικητή ή της νικήτριας ομάδας.



- Τι είναι αυτό που αναζητάτε;

Αναζητούμε άτομα, ή ομάδες με αρκετή όρεξη για δουλειά, με νέες καινοτόμες ιδέες τις οποίες μπορούν να επιδείξουν σε ένα αρχικό επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι, εκτός από τις επαγγελματικές τους γνώσεις, με δεξιότητες που να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και αναμένεται από αυτούς να παρουσιάσουν ένα αρχικό πρωτότυπο ως απόδειξη της δυνατότητας υλοποίησης του προτεινόμενου προϊόντος.

Αναζητούμε τις πιο προηγμένες λύσεις για εφαρμογές σε:

  • Διαδίκτυο των Πραγμάτων

  • Τεχνητή Νοημοσύνη

  • Ανάλυση Δεδομένων

  • Κυβερνοασφάλεια

  • Ασφάλεια & Άμυνα

  • Ηλεκτρονική-Υγεία

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας