Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Αμμοχώστου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 8.8.2019
Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Αμμοχώστου

Ολοκληρώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι, στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στη Λάρνακα, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου.


Σε δηλώσεις του ο Επαρχος Αμμοχώστου Γιώργος Χριστοφίνης ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αμμοχώστου. Εχουν υποβληθεί κατά τον τύπο που ορίζει ο Νόμος πέντε συνολικά υποψηφιότητες».

Με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι είναι «οι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας, Παπαγιάννης Λίνος και Σταυρή Γεώργιος».

Πρόσθεσε ότι από τους πέντε «ο κ. Παπαγιάννης είναι κομματικός υποψήφιος ενώ οι υπόλοιποι κατέρχονται ως ανεξάρτητοι. Εντός 24 ωρών μπορεί να υποβληθεί οποιαδήποτε ένσταση από εκλογείς εγγεγραμμένους στον κατάλογο, οι οποίες και εάν υποβληθούν θα εξεταστούν».

Μετά και την εξέταση των τυχόν ενστάσεων, συνέχισε «θα προχωρήσουμε με τη διαδικασία της εκλογής που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου. Η προεργασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν 44 συνολικά κέντρα σε Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου».

Σημείωσε ότι «οι εκλογείς ανέρχονται στις 31,589. Στην επαρχία Λεμεσού βρίσκονται οι πιο πολλοί ψηφοφόροι και συνολικά γύρω στους 12,500, στην επαρχία Λάρνακας βρίσκονται γύρω στις 10 χιλιάδες, στην Λευκωσία είναι 4,500, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 3,500 ενώ στην επαρχία Πάφου βρίσκονται 1,200 εκλογείς».

ypo


Σίμος Ιωάννου: Πάλη μέχρι τέλους για επιστροφή των κατοίκων Αμμοχώστου

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την επιστροφή των κατοίκων της Αμμοχώστου στην κατεχόμενη πόλη, ανέφερε ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο υποψήφιος για τη δημαρχία Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου απευθύνθηκε σε όλους τους Βαρωσιώτες συμπολίτες του και είπε πως «αναλαμβάνω ένα χρέος να διεκδικήσω τη δημαρχία Αμμοχώστου, μια δημαρχία την οποία τίμησαν ως Δήμαρχοι καταξιωμένοι άνθρωποι. Νοιώθω ευθύνη έναντι αυτών των ανθρώπων, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να συνεχίσω αυτό το έργο, το οποίο τα τελευταία 80 χρόνια μετά την εκλογή αιρετών δημάρχων στην Αμμόχωστο, έκαναν».

Πρόσθεσε ότι «η εμπειρία μου στα 26 χρόνια συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο και η συνεχής συμμετοχής μου μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο το 1988 στα κοινά της Αμμοχώστου, σε όλα τα αθλητικά δρώμενα μου δίνει τη δύναμη ότι θα συνεχίσω αυτή τη πορεία».

Βρισκόμαστε συνέχισε «σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο του Κυπριακού, αύριο ξεκινούν οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μουσταφά Ακιντζί, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν από εκεί που τέλειωσαν στο Κράνς Μοντανά, να βρεθεί μια λύση διότι η διχοτόμηση δεν είναι λύση για την Κύπρο και ελπίζω ένα από τα κύρια θέματα και πιστεύω ότι πρέπει να μπει, είναι το θέμα της Αμμοχώστου».

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν ψηφίσματα για την Αμμόχωστο «το 550, το 789 τα οποία λέγουν ρητώς ότι η Αμμόχωστος πρέπει να δοθεί στους νόμιμους κατοίκους της. Θα φωνάξουμε, θα αντιδράσουμε, θα παλέψουμε διότι πλέον είναι πολύ αργά, βρισκόμαστε στο 12 και 5 και πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων των Αμμοχωστιανών, όλων των συνόλων μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και μαζί με τους ανθυποψηφίους μου, ότι θα γίνει ένας τιτάνιος αγώνας να κρατήσουμε το θέμα».

Όπως εξήγησε ο Σίμος Ιωάννου «αυτό το οποίο προσπαθούν οι Τούρκοι να κάνουν τα τελευταία 45 χρόνια, τώρα τελευταία έγινε πιο έντονο, οι τελευταίες ενέργειες των  Οζερσάϊ και Τατάρ προσπαθούν να εποικίσουν την πόλη, προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ των κατοίκων της Αμμοχώστου, δεν θα τα καταφέρουν και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να επιστρέψουν οι κάτοικοι στην Αμμόχωστο».

Ο Σίμος Ιωάννου προτείνεται από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Εργων, Οικονομικών και Δήμαρχο Αμμοχώστου Κίκη Καζαμία και υποστηρίζεται από την Σταύρη Καλοψιδιώτου, Νομικό- διεθνολόγο.

karoulas


Κάρουλλας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για λύση, επανένωση και επιστροφή στην Αμμόχωστο

Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για λύση, επανένωση και επιστροφή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, δήλωσε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλλας ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις, ύστερα από την υποβολή της υποψηφιότητα του ενώπιον του Επάρχου Αμμοχώστου Γιώργου Χριστοφίνη, ο Νίκος Κάρουλλας ανέφερε ότι «ο Δήμος Αμμοχώστου προχωρεί να καλύψει την απουσία που δημιούργησε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ένας άνθρωπος που για 45 χρόνια αγωνιζόταν για την Αμμόχωστο. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γίνονται εκλογές και διορίζεται ο Δήμαρχος και ότι υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται για την Αμμόχωστο».

Πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό που αυτή τη στιγμή τα ΜΜΕ ασχολούνται με την Αμμόχωστο μετά από αρκετά μεγάλη σιγή».

Ευχήθηκε σε όλους «καλή επιτυχία, σίγουρα χαμηλούς τόνους, σίγουρα θα είμαστε όλοι μαζί μετά τις εκλογές αλλά πρέπει να είμαστε και όλοι μαζί πριν τις εκλογές. Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη λύση, την επανένωση και την επιστροφή στην πόλη μας» την Αμμόχωστο.

Ο Νίκος Κάρουλλας προτείνεται από την Θεοδώρα Παπαδοπούλου και υποστηρίζεται από τον Δρ. Περικλή  - Αλέξανδρο Χατζηκακού.

lordos


Λόρδος: Η προστασία της περιουσίας του κάθε Αμμοχωστιανού το ύψιστο καθήκον

Η προστασία της περιουσίας του κάθε Αμμοχωστιανού είναι το ύψιστο καθήκον, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου Ανδρέας Λόρδος.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Λόρδος αποτάθηκε στους Αμμοχωστιανούς συμπολίτες του που είναι διάσπαρτοι ανά το παγκύπριο και σημείωσε πως «οι εκλογές αυτές διεξάγονται υπό ασυνήθιστες συνθήκες. Μετά το θάνατο του Αλέξη Γαλανού έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση όπου η πόρτα της πόλης μας έχει ανοίξει μετά από 45 χρόνια, που είδαν τις πολιτικές μας ηγεσίες να απορρίπτουν την άνευ όρων επιστροφή της πόλης του Ευαγόρα στους κατοίκους της, να παραδίδουν συνταγματικό έδαφος και δικαιώματα χωρίς να μπορέσουν μέχρι σήμερα να εξηγήσουν το γιατί».

Πρόσθεσε ότι «κατέρχομαι ως ανεξάρτητος υπερκομματικός με σκοπό να μπορέσω να ενώσω τις δυνάμεις που χρειάζονται, με στόχο οι Αμμοχωστιανοί να παραλάβουν τα ηνία της πόλης τους στη γιορτή της Δημοκρατίας, χωρίς να χρειάζονται να κάθονται σε τραπέζια που τους επιβάλλουν τα κόμματα, τα οποία πρέπει να αφήσουν την Αμμόχωστο ήσυχη. Το έργο μπροστά μας είναι δύσκολο, εάν πετύχουμε σε αυτό το στόχο της δημαρχίας, ο επόμενος στόχος θα είναι τα Ηνωμένα Εθνη, τα οποία αγνοούν επιδεικτικά τις εξώφθαλμες ενέργειες που γίνονται από την κατοχική πλευρά, τις προκλήσεις και αφήνουν τα γεγονότα να τρέχουν».

Σύμφωνα με τον κ. Λόρδο είναι «έμπειρος και διπλωματικά και κατασκευαστικά, υπήρξα αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηματικών Επιχειρήσεων, διετέλεσα κατασκευαστής, υπηρετώ στο Συμβούλιο του Σχολείου των Διπλωματών της Κύπρου ως ο μόνος Κύπριος που συμμετέχει εκεί για χρόνια τώρα και έχω την αγάπη  για τον κάθε ένα συμπολίτη και η προστασία της περιουσίας του καθενός είναι το ύψιστο και το μοναδικό μου καθήκον».

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λόρδος προτείνεται από τον Χάρη Ψάλτη και υποστηρίζεται από τον Αβραάμ Αβραάμ.Παπαγιάννης: απελευθέρωση και επιστροφή στην Αμμόχωστο

Ζητούμε την απελευθέρωση μας και την επιστροφή στην Αμμόχωστο, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για τη δημαρχία της κατεχόμενης πόλης Λίνος Παπαγιάννης.

Σε δηλώσεις, ύστερα από την υποβολή της υποψηφιότητα του ενώπιον του Επάρχου Αμμοχώστου Γιώργου Χριστοφίνη, ο Λίνος Παπαγιάννης  ανέφερε ότι έθεσε σήμερα την υποψηφιότητα του «ενώπιον όλων των δημοτών Αμμοχώστου και σ’ αυτή την απόφαση μου με έχει οδηγήσει η παρότρυνση αρκετών συμπολιτών μας,  αλλά πρωτίστως η συνείδηση μου».

Πρόσθεσε ότι «οι προκλήσεις που έχουμε τόσο από τους Τούρκους αλλά και η μακροχρόνια κατοχή θεωρώ ότι επιβάλλει μια διαφορετική επιλογή αντίθετη από ότι όσες έχουν να προτείνουν οι υπόλοιπες υποψηφιότητες και είναι καθήκον μας να δείξουμε τόσο εντός όσο και εκτός ότι δεν ζητιανεύουμε για λίγα δράμια γης, αλλά ζητούμε την απελευθέρωση μας, ζητούμε την επιστροφή στην Αμμόχωστο».

Ο Λίνος Παπαγιάννης προτείνεται από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΑΜ Μάριο Βασιλείου και υποστηρίζεται από τον Πολύκαρπο Ευαγγελίδη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα: Συνελήφθη και δεύτερο πρόσωπο για την υπόθεση (φωτο)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα: Συνελήφθη και δεύτερο πρόσωπο για την υπόθεση (φωτο)

Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα: Συνελήφθη και δεύτερο πρόσωπο για την υπόθεση (φωτο)

Κόλαφος ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Νετανιάχου και Χαμάς - Το πλήρες κείμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Κόλαφος ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Νετανιάχου και Χαμάς - Το πλήρες κείμενο

Κόλαφος ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Νετανιάχου και Χαμάς - Το πλήρες κείμενο

Τζο Μπάιντεν: Εξοργιστική η απόφαση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου για σύλληψη Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Εξοργιστική η απόφαση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου για σύλληψη Νετανιάχου

Τζο Μπάιντεν: Εξοργιστική η απόφαση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου για σύλληψη Νετανιάχου

Βασιλικό: Δυο ώρες τα είπαν στο προεδρικό Χριστοδουλίδης και Κινέζος πρέσβης
ΚΥΠΡΟΣ

Βασιλικό: Δυο ώρες τα είπαν στο προεδρικό Χριστοδουλίδης και Κινέζος πρέσβης

Βασιλικό: Δυο ώρες τα είπαν στο προεδρικό Χριστοδουλίδης και Κινέζος πρέσβης

Θανατηφόρο το τροχαίο στη Λάρνακα - Θύμα 28χρονος μοτοσικλετιστής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανατηφόρο το τροχαίο στη Λάρνακα - Θύμα 28χρονος μοτοσικλετιστής

Θανατηφόρο το τροχαίο στη Λάρνακα - Θύμα 28χρονος μοτοσικλετιστής