Έκτακτη χρηματοδότηση για τις πλημμύρες στο Ιράν ανακοίνωσε ο Χρ.Στυλιανίδης

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 4.4.2019
Έκτακτη χρηματοδότηση για τις πλημμύρες στο Ιράν ανακοίνωσε ο Χρ.Στυλιανίδης

Χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ σε απάντηση στις καταστροφικές πλημμύρες που πρόσφατα έπληξαν το βόρειο και νοτιοδυτικό τμήμα του Ιράν, με αποδέκτες τις πιο ευάλωτες κοινότητες, ανακοίνωσε σήμερα ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. Η νέα χρηματοδότηση θα στηρίξει τους ανθρωπιστικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και θα επιτρέψει σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες τους, ανέφερε ο Επίτροπος. Σημειώνεται ότι για περισσότερα από 20 χρόνια, η ΕΕ χρηματοδότησε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στο Ιράν παρέχοντας βοήθεια στους πιο ευάλωτους και τους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας, της στέγασης, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, της επισιτιστικής ασφάλειας και της πρόσβασης στη βασική εκπαίδευση και στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. "Είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη προς τον ιρανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Οι σκέψεις μας είναι με τις χιλιάδες οικογένειες που επλήγησαν από τις θανατηφόρες πλημμύρες καθώς και με τους γενναίους ανταποκριτές στο έδαφος", τόνισε ο Χρ.Στυλιανίδης.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο αρμόδιος Επίτροπος επισκέπτεται το Λιντς της Αυστρίας για να συναντηθεί με την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Christine Haberlander και τις περιφερειακές ομάδες πολιτικής προστασίας και να συμμετάσχει σε διάλογο με πολίτες στο πανεπιστήμιο Johannes-Kepler. Την Παρασκευή ο Επίτροπος συνεχίζει το ταξίδι του στη Βάδη-Βυρτεμβέργη για να συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό-Πρόεδρο και Υπουργό Εσωτερικών, Thomas Strobl, και να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτών στο Schwäbisch-Gmünd. Ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα συζητήσει για τον ενισχυμένο μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ένωσης που ενισχύει την ικανότητα της ΕΕ να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις καταστροφές. Το ομόσπονδο κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα παρουσιάσει στον Επίτροπο τις φιλοδοξίες του να εντείνει τη συνεργασία για την πρόληψη των καταστροφών και την ετοιμότητα, δηλαδή με συνεργασία σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο γνώσεων για τους ασκούντες την πολιτική προστασία. Με την ευκαιρία αυτή, στον Επίτροπο θα απονεμηθεί το μετάλλιο «Goldenes Ehrenzeichen» από τον Πρόεδρο του γερμανικού οργανισμού πολιτικής προστασίας Technisches Hilfswerk (THW), Albrecht Broemme και τον υφυπουργό Stephan Mayer του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών.

ΚΥΠΕ

Στην Εντατική εθνοφρουρός: Αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά την πρωινή άσκηση - Τι λέει το Υπ. Άμυνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λωρίδα της Γάζας: Αιματηρό ισραηλινό πλήγμα με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στην Χαν Γιουνίς