Κοτζιάς: Συζήτηση για ασφάλεια-εγγυήσεις πριν από Διεθνή Διάσκεψη

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Την ανάγκη να υπάρξουν προκαταρκτικές συζητήσεις για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια πριν οριστεί νέα Διεθνής Διάσκεψη επεσήμανε ο Ν. Κοτζιάς.

Την ανάγκη να υπάρξουν προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ της Τουρκίας της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου για τα ζητήματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στο Κυπριακό, πριν οριστεί νέα Διεθνής Διάσκεψη, επεσήμανε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στα ραδιόφωνο Real FM.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι «σήμερα με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι και ο ΟΗΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία και ασφαλώς η κυπριακή Κυβέρνηση, με την οποία συμπορευόμαστε, πιστεύουν και θέλουν να υπάρξουν συζητήσεις στο κύριο αντικείμενο που δεν έχει συζητηθεί επαρκώς σε βάθος που αφορά τις εγγυήσεις και την αποχώρηση του κατοχικού στρατού από την Κύπρο, και το θεωρούμε μεγάλη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας, και έγινε πανδήμως αποδεκτό αυτό το γεγονός στη Βουλή, ότι η ελληνική διπλωματία άλλαξε την ατζέντα του Κυπριακού και έβαλε πάνω στο τραπέζι το πραγματικό πρόβλημα. Αυτό το πραγματικό πρόβλημα, εγγυήσεις και κατοχικός στρατός, πρέπει να το κουβεντιάσουν αυτοί που παραβίασαν τις εγγυήσεις και έχουν κατοχικό στρατό, δηλαδή οι Τούρκοι, με τις άλλες Εγγυήτριες Δυνάμεις και ιδιαίτερα με εμάς».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και για το αν είναι εφικτή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μέχρι το Πάσχα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας σημείωσε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο, καθώς παράλληλα με την έναρξη των διαπραγματεύσεων  ανάμεσα στις δύο κοινότητες και στον ΟΗΕ, θα πρέπει να γίνει και η συζήτηση για τα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play