Ένοχο για τη δολοφονία της Μολδαβής Ντανιέλα Ρόσκα, κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου.
Συγκεκριμένα, ο Αλεξάνδρου κρίθηκε ένοχος και στις πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ αυτών και της ανθρωποκτονίας. Το Δικαστήριο όρισε ως ημερομηνία για αγορεύσεις και επιβολής ποινής την 31η Μαΐου.
Ο Αλεξάνδρου κρίθηκε υπόλογος για το έγκλημα, το οποίο διέπραξαν δύο Βούλγαροι μετά από δική του προτροπή. Οι δύο τους εκτίουν ήδη ποινή φυλάκισης.
Ο Αλεξάνδρου αρνήθηκε ενοχή στην ανθρωποκτονία της 36χρονης και ως εκ τούτου διεξήχθη ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία κατέθεσε ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας ο Βούλγαρος Πλάμεν Πέλοβ, ο οποίος με δική του παραδοχή κρίθηκε ένοχος για το ίδιο αδίκημα και ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 13 χρόνων. Ο Πέλοβ στην ένορκη κατάθεσή του είπε ότι ήταν με προτροπή του Αλεξάνδρου που ο ίδιος και ο ομοεθνής του Ντάνιελ Σλάβτσεβ διέρρηξαν και εισήλθαν στο διαμέρισμα της Ρόσκα το επίδικο βράδυ, με σκοπό να κλέψουν χρήματα και χρυσαφικά.
Για κακή τύχη της κοπέλας, όμως, του άτυχου θύματος, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εντός του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να παλέψει με τους δύο Βούλγαρους και τελικά να βρει τραγικό θάνατο. Ο Σλάβτσεβ καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για την ίδια υπόθεση.
Η ανθρωποκτονία της Ρόσκα ήταν ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα τα οποία εξέτασαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας τα τελευταία χρόνια.