Ανακοινώσεις σε έντονο ύφος αντάλλαξαν σήμερα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ενόψει τις προεκλογικής εκστρατείας για τις Προεδρικές εκλογές. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κοιμάται και ξυπνά βλέποντας μόνο την Καρέκλα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ κατηγορώντας τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει Κυπριακό αλλά μόνο η καρέκλα. Στην ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι η κατάκτηση του προεδρικού θώκου είναι προσωπική επιδίωξη του Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος, σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, για να διεκδικήσει την προεδρία έχει συστρατευτεί με τις πιο ακραίες θέσεις που θα ήθελαν να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση για επίλυση του Κυπριακού. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κάνει λόγο για πολιτικό συνοθύλευμα του οποίου θέλει να ηγηθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Αυτό το συνοθύλευμα αναφέρει ο ΔΗΣΥ έχει ως ξεκάθαρο στόχο να σταματήσει τις διατραγματεύσεις και με κενά συνθήματα να κάνει τον κόσμο να συνηθίσει την Τουρκική κατοχή.
Απαντώντας το ΔΗΚΟ κάνει λόγο για προσπάθεια του ΔΗΣΥ να αποπροσανατολήσει την κοινή γνώμη από το πρόσφατο σφάλμα του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος σύμφωνα με το ΔΗΚΟ συναντήθηκε με τον Μουσταφά Ακκιντζί στο λεγόμενο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων:
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:
«Είναι πια ολοφάνερη η μόνη έγνοια που έχει στο νου ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος. Από τώρα και για τις επόμενες 300 μέρες θα κοιμάται και θα ξυπνά με ένα και μόνο στόχο: πώς θα βρεθεί ο ίδιος στην καρέκλα. Για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ δεν υπάρχει Κυπριακό, αλλά μόνο η επιδίωξή του να κατακτήσει προσωπικά τον προεδρικό θώκο. Πώς όμως να υπάρχει Κυπριακό για τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο όταν για να διεκδικήσει την καρέκλα έχει συστρατευτεί με τις πιο ακραίες θέσεις που θα ήθελαν να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση; Το πολιτικό συνονθύλευμα του οποίου θέλει να ηγηθεί έχει καθαρό όνομα και στόχο: είναι εκείνοι που δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και εκείνοι που με ηχηρά όσο και κενά συνθήματα προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να συνηθίσει την τουρκική κατοχή. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί ότι με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που μπορεί να ακολουθήσει την κοινωνική συνάντηση που έχει εξαγγελθεί, πρέπει να φέρουμε ξανά την Τουρκία στη θέση εκείνη όπου θα οφείλει να πάρει αποφάσεις και για την απόσυρση των στρατευμάτων και για τον τερματισμό της κατοχής, αλλά και των εγγυήσεων. Αντίθετα ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και οι ακραίες δυνάμεις που μπορεί να τον ακολουθήσουν δεν χάνουν ευκαιρία να «πυροβολούν» τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, ελπίζοντας ότι η στασιμότητα θα τους δώσει την καρέκλα και την εξουσία.»
Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ ανέφερε πως είναι «προφανής η προσπάθεια του ΔΗΣΥ να αποπροσανατολήσει την κοινή γνώμη», προσθέτοντας ότι η συνάντηση Ακιντζί με Αβέρωφ έγινε στο λεγόμενο προεδρικό.
Η απάντηση του ΔΗΚΟ:
«Είναι προφανής η προσπάθεια του ΔΗΣΥ να αποπροσανατολήσει την κοινή γνώμη από το πρόσφατο επικίνδυνο σφάλμα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος συναντήθηκε με τον Μουσταφά Ακκιντζί στο λεγόμενο Προεδρικό Μέγαρο. Αντί λοιπόν ο ΔΗΣΥ να επιτίθεται ατεκμηρίωτα και πανικόβλητα στο Νικόλα Παπαδόπουλο, τον καλούμε να απαντήσει στον Κυπριακό λαό την απλή ερώτηση: «Πού έγινε η πρόσφατη συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου και Μουσταφά Ακκιντζί;»