Χάσικος: « Ο Ελεγκτής επιχειρεί με ανήθικο τρόπο να με καταδικάσει»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Οργή Σωκράτη Χάσικου για ανακοίνωση της ελεγκτικής υπηρεσίας περί προσπάθειας εκφοβισμού της, για την έρευνά του σχετικά με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

Σε πολιτικές ατραπούς οδηγείται και η νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο γενικός ελεγκτής στον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο αναφορικά με το υπό έρευνα ασυμβίβαστο του υπουργού ως μετόχου σε εταιρεία από την οποία ενοικιάζει κτήριο το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Το Σάββατο, με ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αλήθεια», τα οποία αποκάλυπταν ότι αναφορικά με προηγούμενη έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (για την υπόθεση φερόμενου ασυμβίβαστου του κ. Χάσικου σε σχέση με την εποπτεία που ασκεί στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης) ο κ. Μιχαηλίδης είχε αποσιωπήσει ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία παραβίασης της νομοθεσίας, όπως τουλάχιστον ανέφερε σε επιστολή του προς τον βουλευτή Γ. Περδίκη, ημερ. 20/2. Αποδίδοντας μέσω της εφημερίδας «Αλήθεια» προσπάθεια από πλευράς Χάσικου εκφοβισμού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο κ. Μιχαηλίδης απορρίπτει τα περί αθωωτικού πορίσματος που ο ίδιος συνέταξε, παραδεχόμενος ακολούθως ότι «δεν εντοπίσαμε ενδεχόμενη παραβίαση κάποιας νομοθεσίας, είχαμε όμως κάνει ρητή αναφορά σε καταστάσεις σύγκρουσης συμφέροντος στη σφαίρα της πολιτικής δεοντολογίας». Αναγνωρίζοντας ο ίδιος ότι ενεπλάκη μέσω της υπηρεσίας του σε πολιτικό θέμα, ο γενικός ελεγκτής χαρακτηρίζει «διασπορά ψέματος» το δημοσίευμα της «Αλήθειας». Αναφορικά με την υπόθεση του κτηρίου της Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι η νομική πτυχή της υπόθεσης θα αξιολογηθεί από την Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου.



Η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προκάλεσε οργίλη αντίδραση από πλευράς Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος την χαρακτήρισε απαράδεκτη, καθώς επιχειρεί με ανήθικο τρόπο να τον καταδικάσει. «Είναι προφανές ότι ο γενικός ελεγκτής έχει στοχοποιήσει τον υπουργό Εσωτερικών, είναι επίσης προφανές, ότι άθελά του γίνεται εργαλείο εξυπηρέτησης συμφερόντων άλλων», επεσήμανε ο υπουργός. Αναφορικά με την πρώτη αθώωσή του, ο κ. Χάσικος σημειώνει ότι ο γενικός ελεγκτής παραδέχεται την έκδοση του πορίσματος, ωστόσο «αντί να το δημοσιοποιήσει, διότι ο ΥΠΕΣ λοιδορήθηκε γι’ αυτό το θέμα, το απέκρυψε». Ο κ. Χάσικος ανέφερε επίσης για το πόρισμα που αποκρύφθηκε ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης «θεωρεί ότι έχει την εξουσία να ελέγχει ακόμη και θέματα πολιτικής δεοντολογίας», καταγγέλλοντάς τον ότι δρα εν είδει συνωμοσίας τείνοντας ευήκοον ους σε πολιτικούς αντιπάλους του και σε συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα. Αναφορικά με το κτήριο που ενοικιάζει η Πολιτική Αεροπορία, ο κ. Χάσικος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, διότι στις υπηρεσίες δεν περιλαμβάνεται η ενοικίαση, αφού το συμβόλαιο υπογράφηκε ένα χρόνο πριν από την ψήφιση της νομοθεσίας και επειδή το κτήριο είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play