Με δίκη εντός δίκης θα προχωρήσει η υπόθεση εναντίον των γονιών της Έφης Ηροδότου -του 62χρονου Ηρόδοτου και της 58χρονης Νίτσας Ηροδότου- επειδή ο συνήγορός τους Χρίστος Τριανταφυλλίδης έθεσε θέμα λανθασμένης εκτέλεσης του δικαστικού εντάλματος έρευνας στην οικία τους στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα ο συνήγορος υποστήριξε ότι από το σπίτι τους παραλήφθηκαν και έγγραφα που βρίσκονταν εκτός των ορίων τα οποία ετίθεντο στο ένταλμα, διευκρινίζοντας την ίδια στιγμή ότι δεν ισχυρίζεται πως ήταν λάθος το ένταλμα, αλλά ότι η Αστυνομία παρέλαβε και έγγραφα που δεν είχε δικαίωμα να πάρει. Όπως άφησε να εννοηθεί, τα έγγραφα που θεωρεί ότι παραλήφθηκαν παράνομα σχετίζονταν με την επαγγελματική ιδιότητα του Ηρόδοτου Ηροδότου ως πρώην στελέχους της Εθνικής Φρουράς.
Απαντώντας στην ένσταση του κ. Τριανταφυλλίδη, η δικηγόρος της Δημοκρατίας Χρίστια Κυθραιώτου αντιπαρέβαλε τη θέση ότι νόμιμα η Αστυνομία παρέλαβε όσα έγγραφα περιήλθαν στην κατοχή της. Έσπευσε όμως να εισηγηθεί ότι αφού η υπεράσπιση έχει αντίθετη άποψη, η νομολογία επιβάλλει όπως διεξαχθεί δίκη εντός δίκης, ώστε να προσκομιστούν οι ανάλογες μαρτυρίες για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.
Μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα, η δικαστής Γεωργία Πετάση-Κορφιώτη συμφώνησε με την κατηγορούσα αρχή ότι υπάρχει αντικείμενο προς εξέταση σε δίκη εντός δίκης και έτσι διέταξε όπως αυτή διεξαχθεί. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την επόμενη δικάσιμο που ορίστηκε για τις 23 του μήνα, η Χρίστια Κυθραιώτου θα προσκομίσει τις μαρτυρίες τριών αστυνομικών οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα και έχουν υπό τη φύλαξή τους τα έγγραφα που παρέλαβε ο καθένας.
Το ζήτημα για δίκη εντός δίκης προέκυψε στο πλαίσιο μαρτυρίας που έδινε ο ένας εκ των αστυνομικών που συμμετείχε στην έρευνα, όταν άρχισε να καταθέτει ως τεκμήρια τα έγγραφα που παρέλαβε ο ίδιος. Νωρίτερα ο εν λόγω αστυφύλακας είχε αναφερθεί στον τρόπο σύλληψης του Σέρβου Γκόραν Βούτζικ, όταν πλέον διαπιστώθηκε ότι είχε δώσει ψευδή μαρτυρία όταν δικαζόταν πρωτόδικα η Έφη Ηροδότου για το θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.
Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα διαδικασία, ο Σέρβος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, παραδεχόμενος ότι οι γονείς της Ηροδότου τον έβαλαν πρωτόδικα να ψευδομαρτυρήσει με αντάλλαγμα την παράταση της άδειας διαμονής και εργασίας του στην Κύπρο ως υπαλλήλου σε τηλεοπτικό σταθμό της Λεμεσού, του οποίου ήταν ιδιοκτήτες.