Αποκαλύψεις Τούρκου αρχιμαφιόζου για τη δολοφονία τού Κουτλού Ανταλί: «Ήθελε να πουλήσει την Κύπρο στους Ε/κ»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 24.5.2021
Αποκαλύψεις Τούρκου αρχιμαφιόζου για τη δολοφονία τού Κουτλού Ανταλί: «Ήθελε να πουλήσει την Κύπρο στους Ε/κ»
Στη «γενική διεύθυνση αστυνομίας» αποτάθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι σχετικά με την δολοφονία του Τ/κ δημοσιογράφου και αρθρογράφου, Κουτλού Ανταλί.



Τον συνεργάτη του Κορκούτ Εκέν υποδεικνύει ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πέρκερ ως ένα από τους δολοφόνους του Τ/κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, που δολοφονήθηκε το 1996, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος ήταν πως "ήθελε να πουλήσει την Κύπρο στους Ε/κ". Αποκάλυψε ακόμη ότι για τη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί έστειλε και τον αδελφό του Αττίλα Πέρκερ, αλλά απέτυχε. Ο Αττίλα Πέρκερ συνελήφθη νωρίτερα από την τουρκική αστυνομία στην επαρχία Μούγλα της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πέρκερ, ο οποίος τις τελευταίες βδομάδες εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους για διάφορες σκοτεινές υποθέσεις, αυτή τη φορά είπε ότι τον Κουτλού Ανταλί σκότωσε μια ομάδα με επικεφαλής τον Κορκούτ Εκέν και πως προηγουμένως είχαν ζητήσει από τον ίδιο να τον σκοτώσει. “Είχαμε πει ότι θα μιλήσουμε για τη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί το 1996. Ο λόγος είναι τιμή. Ίσως όταν τα πω να είναι λίγο κάπως…Δεν έχει καμιά σχέση με το κράτος μας. Εμείς τότε ήμασταν όλοι μαζί, με τον Μεχμέτ Αγάρ και τον Κορκούτ Εκέν. Το δωμάτιο του αδελφού Κορκούτ Εκέν ήταν δίπλα στο δωμάτιο του Μεχμέτ Αγάρ. Ακούστε καλά εδώ, πολύ καλά…Ήμασταν νέοι, πατριώτες, μπορεί να βοηθούσαν το ΡΚΚ αλλά κατεύθυναν τους επιχειρηματίες τους σε μένα, θα τα πω κι αυτά όταν έρθει η ώρα”, λέει ο Σεντάτ Πέκερ.

“Μου λέει (ο Κορκούτ Εκέν) ‘υπάρχει ένας άντρας στην Κύπρο’. Είπα ‘ναι αδελφέ’. Είπε ‘αυτός θέλει να πουλήσει την Κύπρο στους Ε/κ, θέλω δύο επαγγελματίες…’. Του είπα ‘θα σου δώσω τον αδελφό μου. Τον Αττίλα Πέκερ. Είναι πολύ καλός, ειδικός. Ο Κορκούτ Εκέν και ο Αττίλα Γιλντιρίμ πήγαν πριν από τον φόνο στην Κύπρο αλλά τελικά ο Αλλάχ δεν μας άφησε να πάρουμε το αίμα αυτού του ανθρώπου”, ανέφερε ο Σεντάτ Πέρκερ.

Σύμφωνα με τον Σεντάτ Πέρκερ μετά από 3-4 μέρες επέστρεψαν, καθώς η προσπάθειά τους απέτυχε. “Μιλήσαμε με τον αδελφό Κορκούτ και είπε ‘θα πάμε ξανά’. Μετά μια άλλη ομάδα τον σκότωσε εκεί. Συναντηθήκαμε με τον αδελφό Κορκούτ και μου είπε ‘τελείωσε’. Ο Αττίλα Πέρκερ είχε κάνει επέμβαση για αφαίρεση όγκου και ανάρρωνε στο σπίτι. Είναι ειλικρινής άνθρωπος. Ο αδελφός μου δεν φοβάται, θα το έλεγε, αν τον σκοτώναμε θα έλεγα τον σκοτώσαμε. Τώρα θα πούνε γιατί δεν το είπες; Βρε τι να πω; Λέτε όλα όσα βλέπετε εσείς; Όλοι ίδιοι είμαστε”, λέει στο βίντεο ο Σεντάτ Πέρκερ.

Αναφερόμενος στον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος είναι και ένας από τους βασικούς του στόχους, ο Σεντάντ Πέρκερ είπε ότι “βάζετε τη φωτογραφία μου με τους πωλητές ναρκωτικών και λέτε είναι ‘αυτοί είναι νέοι διάδρομοι ναρκωτικών’. Θα σας δείξω εγώ αυτό τον διάδρομο ναρκωτικών. Θα τα πούμε. Πλέον έφτασε η ώρα να τα πούμε όλα μαζί, όχι λίγα λίγα”, λέει στο βίντεο ο Σεντάτ Πέκερ και προσθέτει: “Θα βάλω ένα λουρί για σκύλους στο λαιμό σου και θα σε πηγαίνω γύρω γύρω στα σοκάκια. Με το λουρί θα σε πηγαίνω”. Ο Σεντάντ Πέκερ λέει για τον Υπουργό Εσωτερικών ότι “υπάρχει ένας τρελός που κάθεται στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, αυτός ο άνθρωπος είναι άρρωστος, είναι μανιακός”. Απευθυνόμενος στο Σουλεϊμάν Σοϊλού του είπε: “Θα σε κάνω τόσο μικρό που θα χωράς σε ένα σπιρτόκουτο, στη φυλακή σίγουρα, αλλά θα χωράς και σε σπιρτόκουτο”.

Στο βίντεο κατηγορεί και τον γιο του πρώην Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον Εκράμ Γιλντιρίμ για άνοιγμα νέου διαδρόμου εμπορίου ναρκωτικών στην Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τον Πέκερ ο Εκράμ Γιλντιρίμ είχε πάει 4 μέρες τον Ιανουάριο και 4 μέρες τον Φεβρουάριο στην Βενεζουέλα.

Ξανανοίγει ο φάκελος της δολοφονίας Ανταλί στα κατεχόμενα μετά τις αποκαλύψεις 

Στη «γενική διεύθυνση αστυνομίας» αποτάθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι σχετικά με την δολοφονία του Τ/κ δημοσιογράφου και αρθρογράφου, Κουτλού Ανταλί, μετά τις αποκαλύψεις του Τούρκου αρχηγού μαφίας και εγκληματικής οργάνωσης, Σεντάτ Πεκέρ ότι υποκινητές της δολοφονίας ήταν μέλη της τουρκικής μαφίας.

Ως υποκινητές υπέδειξε τον Κορκούτ Εκέν και τον Μεχμέτ Αγάρ. Ο Πεκέρ λέει στο βίντεο ότι ο Αγάρ του ζήτησε δύο επαγγελματίες γι’ αυτή τη δολοφονία και ο ίδιος του έστειλε τον αδερφό του, Ατίλλα Πεκέρ. Ήθελαν να δολοφονηθεί ο Κουτλού Ανταλί επειδή «ήθελε να πουλήσει το νησί στους Ε/κ», όπως αναφέρει στο βίντεο. Ο Σεντάτ Πεκέρ προσθέτει ότι ο αδερφός του μαζί με τον Κορκούτ Εβρέν είχαν έρθει τότε στα κατεχόμενα, υποστηρίζει όμως ότι την δολοφονία δεν την εξετέλεσαν τελικά οι ίδιοι αλλά μια άλλη ομάδα.

Σημειώνεται ότι ο Πεκέρ καταδικάστηκε στην Τουρκία ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και ζει αυτοεξόριστος σε αραβική χώρα, από όπου φέρεται να δημοσιοποιεί τα βίντεο με αποκαλύψεις τόσο για την Τουρκία, όσο και για τα κατεχόμενα, στο κανάλι του στο You Tube. Πρόκειται για το 8ο βίντεο αυτό με τις αποκαλύψεις για την δολοφονία Ανταλί, θέμα που καλύπτουν όλες σχεδόν οι Τ/κ εφημερίδες πρωτοσέλιδα, αλλά και τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Αβρούπα, μετά το βίντεο ο Ατίλλα Πεκέρ συνελλήφθη στην Τουρκία, όπου βρίσκεται, ενώ και η αθωωτική απόφαση που είχε βγει τότε για τους Μεχμέτ Αγάρ και Κορκούτ Εκέν ακυρώθηκε και οι δύο θα αντιμετωπίσουν και πάλι την δικαιοσύνη.

Προσφυγή Οζερσάι

Με ανάρτησή του στα ΜΚΔ, ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρει ότι με αίτημά του το πρωί σήμερα στην «γενική διεύθυνση αστυνομίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία ζήτησε διερεύνηση των ισχυρισμών του ατόμου που υποστήριξε ότι ήταν μάρτυρας στη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί (δηλαδή, του Σεντάτ Πεκέρ), προσθέτοντας ότι το άλλο άτομο που ονομαστικά έχει αναφερθεί και συνελλήφθη στην Τουρκία, πρέπει να δώσει κατάθεση.

Ο κ. Οζερσάι πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των νέων πληροφοριών ζήτησαν να ανοίξει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας Ανταλί προς διερεύνηση. Επιπλέον, συνέχισε, στη βάση της συμφωνίας για συνεργασία Τουρκίας - ψευδοκράτος σε νομικά ζητήματα, να ζητηθεί η λήψη καταθέσεων των συγκεκριμένων προσώπων στην Τουρκία.

Το βίντεο Πεκέρ

Στο βίντεο ο Σεντάτ Πεκέρ αναφέρει ότι αρχικά έβαλαν εισιτήριο με τις Τουρκικές Αερογραμμές για τους Κορκούτ Εκέν και Ατίλλα Γιλντιρίμ (γιος του τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας και νυν Βουλευτή του ΑΚΡ, Μπιναλί Γιλντιρίμ). Οι δύο ήρθαν στα κατεχόμενα, έμειναν κάποιες μέρες και επέστρεψαν στην Τουρκία.Ο Κορκούτ, αναφέρει στο βίντεο ο Πεκέρ, του είπε ότι θα πάνε ξανά. «Μετά μια άλλη ομάδα εκεί, που συνδεόταν με αυτούς, τον σκότωσε. Συναντηθήκαμε με τον Κορκούτ και είπε ‘τακτοποιήθηκε’». Ο αδερφός του, συνέχισε ο Πεκέρ, είναι άνθρωπος με τιμή, εάν τον είχε σκοτώσει θα το είχε πει.

Ο Φικρί Σαγλάρ, μέλος της Επιτροπής Έρευνας για το Σουσουρλούκ στην τουρκική Εθνοσυνέλευση δήλωσε σήμερα ότι αυτές οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από συμμορίες και τη διασύνδεση της μαφίας με την πολιτική και τις κρατικές δομές.

Η δολοφονία Ανταλί, πρόσθεσε, δεικνύει εμπλοκή της μαφίας του Σουσουρλούκ. Μιλώντας στο τ/κ κανάλι Γκεντς, ο κ. Σαγλάρ είπε ότι από τότε ήξεραν ότι η δολοφονία έγινε από την Τουρκία, αφού έγινε με όπλο Uzi που χρησιμοποιούσαν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις και σημείωσε ότι τότε η μαφία είχε αποφασίσει να μεταφέρει το βρώμικο χρήμα στα κατεχόμενα αφού έκλεισαν τα μαγαζιά τυχερών παιχνιδιών στην Τουρκία.

Τώρα, είπε, υπάρχει μια σοβαρή παραδοχή, αλλά χωρίς να γίνει κάποιο βήμα στην Τουρκία, δεν μπορεί να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στα κατεχόμενα. «Η Τουρκία θα κάνει κάποιο βήμα; Έχω τις αμφιβολίες μου. Γιατί το καθεστώς έχει αλλάξει. Παρατηρώ ότι και στην βόρεια Κύπρο, η πολιτική είναι διαφορετική απ’ ότι στο παρελθόν, υπάγεται στο ΑΚΡ. Το όνομα που αναφέρεται, ο Μεχμέτ Αγάρ, είναι σήμερα ένα από τα σημαντικά ονόματα εντός του ΑΚΡ».

O Τατάρ δηλώνει αισιόδοξος για διαλεύκανση της υπόθεσης

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ συζήτησε με τον "αρχηγό αστυνομίας" Αχμέτ Σοϋλάν την υπόθεση του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, αναφερόμενος στη δολοφονία.

Σε γραπτή δήλωση ο Τατάρ είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι η "αστυνομία" θα καταβάλει κάθε προσπάθεια "για την ασφάλεια και ειρήνη στη χώρα μας" και ότι θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για το συμβάν. Πρόσθεσε ότι "εμπιστευόμαστε την αστυνομία μας για το ζήτημα".

Νωρίτερα οι "βουλευτές" του CTP ζήτησαν τη σύσταση ειδικής "κοινοβουλευτικής" επιτροπής για να ερευνήσει τη δολοφονία.

Σε ανακοίνωση το κόμμα αναφέρει πως η ερευνητική "επιτροπή" θα πρέπει να διεξάγει έρευνα και να καταλήξει σε πόρισμα.

Ο Ανταλί δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1996 και η δολοφονία του δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

Πηγή: ΚΥΠΕ





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Δείτε την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού που διόρισε ο Πρόεδρος - Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Ολγκίν το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού που διόρισε ο Πρόεδρος - Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Ολγκίν το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου

Δείτε την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού που διόρισε ο Πρόεδρος - Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Ολγκίν το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου

Αναβάλλεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ και η συνάντηση με Μπάιντεν
ΚΟΣΜΟΣ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ και η συνάντηση με Μπάιντεν

Αναβάλλεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ και η συνάντηση με Μπάιντεν

Παρανομίες σε Αλαμάνο εντοπίζει η Ελεγκτική - Φωτογραφίζει πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο για ανάπτυξη στη Σωτήρα
ΚΥΠΡΟΣ

Παρανομίες σε Αλαμάνο εντοπίζει η Ελεγκτική - Φωτογραφίζει πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο για ανάπτυξη στη Σωτήρα

Παρανομίες σε Αλαμάνο εντοπίζει η Ελεγκτική - Φωτογραφίζει πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο για ανάπτυξη στη Σωτήρα

Ανακηρύχθηκαν τρεις αντιδήμαρχοι στη Λεμεσό – Δεν υπήρχε ανθυποψήφιος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακηρύχθηκαν τρεις αντιδήμαρχοι στη Λεμεσό – Δεν υπήρχε ανθυποψήφιος

Ανακηρύχθηκαν τρεις αντιδήμαρχοι στη Λεμεσό – Δεν υπήρχε ανθυποψήφιος

Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας

Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας