Φόρμα αναζήτησης

Cyprus Banania: Άλλος για το Ισραήλ…και το ξύπνημα της αστυνομίας

Γράφει ο Θουκύς

Τελικά είμαστε σοβαρό κράτος ή όχι; Πυροβολείται ένας αστυνομικός και αμέσως τον βάζουμε στο αεροπλάνο να πάει στο Ισραήλ για θεραπεία. Κτυπά ένα δεκάχρονο, πάει στο νοσοκομείο, το εξετάζουν, το απολύουν, και μετά από λίγες ώρες πεθαίνει. Και οι δύο περιπτώσεις δείχνουν ότι είμαστε ιατρικώς μια μπανανία. Στην πρώτη περίπτωση κρίθηκε ότι δεν μπορούσαμε να χειριστούμε ένα σοβαρό περιστατικό. Στη δεύτερη περίπτωση φάνηκε ότι υποτιμήσαμε ένα σοβαρό περιστατικό. Διά της εις άτοπον απαγωγής, ο κάθε σκεπτόμενος Κύπριος πολίτης, όταν υποφέρει από κάτι σοβαρό, λογικά θα πρέπει να ζητά από την κυβέρνηση αεροπλάνο για να μεταβεί στο Ισραήλ. Η δε κυβέρνηση, εφόσον ζει στην κοσμάρα της, δεν θα μπορεί να του αρνηθεί. Εκτός κι αν επιτέλους κάποιοι αναλάβουν να εξετάσουν τις θλιβερές πραγματικότητες που υπάρχουν στη χώρα μας και αποφασίσουν μια γενναία και κυρίως ουσιαστική και ποιοτική αναδιοργάνωση. Αν θέλουμε δηλαδή να λογιζόμαστε ευρωπαϊκή χώρα.

Επ αυτού ακόμα μια προσθήκη για την αστυνομία μας. Οι εγκληματίες κτύπησαν έναν αστυνομικό και αίφνης αποκτήσαμε αστυνομικό σώμα. Αίφνης μάθαμε που βρίσκονται τα σπίτια των εγκληματιών και για τι κατηγορούνται. Τόσα χρόνια γιατί δεν κάναμε τίποτα;

Συμπέρασμα Κυπραίου: Είναι προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας αν που και που δέχονται επιθέσεις κάποια μέλη της αστυνομίας. Όπως αποδείχτηκε μόνο τότε θυμούνται ότι είναι αστυνομικοί.

 

Posted in Uncategorized