Συγκεκριμένα, με δήλωση την οποία μετέφερε μέσω του κ. Διαλυνά τονίζει:
«Εάν φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο εγώ και δύο άλλα άτομα θα έρθουμε να καταθέσουμε. Στην παρούσα φάση σκέφτομαι ξεπερνώντας τους φόβους μου να καταθέσω υπό καθεστώς προστασία μαρτύρων. Επιτέλους πρέπει να ξεβρωμίσει η υπόθεση και να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη».Διαλυνάς: «Η δεύτερη καταγγελία επιβεβαιώνει την πρώτη»

Ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος αποκάλυψε καταγγελίες-φωτιά για τα κυκλώματα μαστροπείας, στις οποίες αναφέρεται ακόμη και το… ψάρεμα ανήλικων κοριτσιών μέσω σχολικών εκδρομών, υπογραμμίζει στο ThessToday.gr ότι η δεύτερη καταγγελία επιβεβαιώνει την πρώτη.

«Υπάρχει και δεύτερη καταγγελία μου ήρθε χθες βραδινές ώρες, η οποία ουσιαστικά στο μεγαλύτερο μέρος επιβεβαιώνει την πρώτη. Και οι δύο καταγγέλοντες -κυρίως όμως η πρώτη- δηλώνει ότι σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά να καταθέσει στο στάδιο αυτό με τους τρόπους προστασίας που προβλέπει ο νόμος», δήλωσε ο Νίκος Διαλυνάς.

Και πρόσθεσε: «Επίσης, ένας από τους βασικούς καταγγέλλοντες δηλώνει ότι εφόσον προχωρήσει όλη η διαδικασία και αν φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα έρθει να καταθέσει επίσης ως μάρτυρας στο δικαστήριο».Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Διαλυνά

Στα χέρια εισαγγελέα βρίσκεται η καταγγελία για τη φερόμενη δράση κυκλώματος μαστροπείας, που προσκόμισε στις δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, επικαλούμενος στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του από γυναίκα – καταγγέλλουσα.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή σε εισαγγελέα πρωτοδικών να διερευνηθούν κατεπειγόντως τα καταγγελλόμενα και να διαπιστωθεί η βασιμότητά της. Σημειώνεται ότι ο κ. Διαλυνάς προσκόμισε στοιχεία, που αναφέρονται σε κύκλωμα μαστροπείας, αποτελούμενο από τρεις ομάδες, το οποίο δρα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, «αλιεύοντας» νεαρά κορίτσια -ακόμη και μαθήτριες μέσω σχολικών εκδρομών-, για να τα μυήσουν τα μέλη του στα ναρκωτικά και να τα ωθήσουν σε πάρτι και στην πορνεία.

Η υπόθεση της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» αποκαλύπτοντας όλη τη δυσωδία που κρύβεται στη «σκοτεινή» πλευρά της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης.

Στα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον κ. Διαλυνά γίνεται λόγος για την ύπαρξη τριών ομάδων στο χώρο της «νύχτας» της Θεσσαλονίκης με ιεραρχία και δράση που παραπέμπει σε εγκληματικές οργανώσεις.

«Το άτομο που μου προσκόμισε τις καταγγελίες» τονίζει ο κ. Διαλυνάς «μου ανέλυσε τη διάρθρωση αυτών των εγκληματικών κυκλωμάτων αναφέροντας ως αρχηγούς γνωστά πρόσωπα της νύχτας. Ως μέλη χρησιμοποιούνται άτομα στα οποία δίνεται ένα μικρό ποσοστό μετοχών, της τάξης του 3-5% από κεντρικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν ως “βιτρίνα” για τη διενέργεια μίας σειράς εγκληματικών πράξεων. Μεταξύ των πληροφοριών μάλιστα γίνεται αναφορά και σε κάποια από τα πρόσωπα που “γνωρίσαμε” από την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας και φέρονται να συμμετείχαν στο πάρτι το οποίο οργανώθηκε, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη σουίτα του ξενοδοχείου».

Πηγή: cnn.gr