Της Σοφίας Λαζαρή
Ζωηρή φέρεται να είναι η κίνηση στην αγορά κρεάτων λίγες μόνο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, μιλώντας στο politis.com.cy.
Παρά το ότι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι πιο ακριβό από την προηγούμενη χρονιά, η αγορά, σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, κινείται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες, η κινητικότητα θα αυξάνεται με «αποκορύφωμα τις επόμενες δύο ημέρες», όπου αναμένεται μεγάλη εισροή του κοινού στα κρεοπωλεία.
Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, η τιμή του χοιρινού κρέατος κυμαίνεται από 4 μέχρι 5 ευρώ το κιλό (με το κόκαλο). Όσον αφορά το φρέσκο κυπριακό αρνί και το αρνί γάλακτος, η τιμή ανέρχεται στα 9-11 ευρώ το κιλό ενώ τα υπέρβαρα αρνιά στα 7 ευρώ. Σε σχέση με τη γαλοπούλα η τιμή αγγίζει τα 4,50-5 ευρώ το κιλό.
Βαθιά το χέρι στην τζέπη
Όπως όλα δείχνουν για ακόμη μια χρονιά οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τζέπη για την αγορά των απαραίτητων αγαθών για το γιορτινό τραπέζι. Η φετινή έρευνα που διεξήγαγε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, στις 16 Δεκεμβρίου, καταδυκνύει την αισθητή άνοδο που σημείωσε η μέση τιμή λιανικής πώλησης του φρέσκου κρέατος, σε σχέση με την περσινή μέση τιμή πώλησης.
Όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα, καταγράφηκε αύξηση στις τιμές όλων των προιόντων, σε σύγκριση με το 2020.
