Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις εργασίες αλλά και τους πελάτες της μαρίνας Αγίας Νάπας, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες σκαφών από γειτονικές χώρες δεν μπορούν να τα μεταφέρουν για ελλιμενισμό στην Κύπρο.
Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις εργασίες αλλά και τους πελάτες της μαρίνας Αγίας Νάπας, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες σκαφών από γειτονικές χώρες δεν μπορούν να τα μεταφέρουν για ελλιμενισμό στην Κύπρο.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας Κωνσταντίνος Φυτιρής «οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, έπληξαν και τον ναυτικό προορισμό όπως θέλουμε να καθιερώσουμε την Κύπρο. Οι πιθανοί πελάτες της μαρίνας προέρχονταν από το Ισραήλ, το Λίβανο και την Αίγυπτο, οι οποίες λόγω αλλαγής στην κατηγοριοποίηση τους, δεν μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα σκάφη τους για ελλιμενισμό στην μαρίνα» είπε και σημείωσε πως «με βάση τα νέα δεδομένα οι αραβικές χώρες αποτελούν πλέον πιθανούς πελάτες».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φυτιρής είπε πως «η Κύπρος μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ώστε να προσελκύσει ξένους για επενδύσεις ή να έρθουν προσωρινά με τα σκάφη τους και να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα».
«Εμείς φροντίσαμε ώστε η μαρίνα να γίνει μια έξυπνη μαρίνα και να παρέχει αρκετές υπηρεσίες τις οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά γειτονικά κράτη», πρόσθεσε.
Γι αυτό το λόγο, συνέχισε «έχουμε πάρα πολλά αιτήματα για ελλιμενισμό σκαφών και αναμένουμε μόλις περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, να έρθουν αρκετοί πελάτες από γειτονικές χώρες. Ήδη υπάρχουν αρκετά σκάφη από το Ισραήλ και το Λίβανο, που οι ιδιοκτήτες τους πρόλαβαν να φτάσουν στην Κύπρο προτού ξεκινήσει η πανδημία ή προτού οι συγκεκριμένες χώρες αλλάξουν κατηγορία».
Ερωτηθείς πως πέρασε το πρώτο καλοκαίρι που λειτούργησε η μαρίνα Αγίας Νάπας, ο κ. Φυτιρής απάντησε πως «κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είχαμε και εσωτερικές αφίξεις σκαφών στη μαρίνα. Η περιοχή Αγίας Νάπας – Πρωταρά είναι πολύ ελκυστική με αποτέλεσμα να είχαμε την άφιξη σκαφών από τη Λεμεσό, την Πάφο ακόμα και από τη Λάρνακα».
Όσον αφορά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, σημείωσε «η άφιξη σκαφών από γειτονικές και άλλες χώρες, θα εξαρτηθεί αναλόγως με την εξέλιξη της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού».
Κληθείς να αναφέρει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας, είπε πως «το έργο χωρίστηκε σε διάφορες φάσεις, με κάθε φάση που θα ολοκληρώνεται θα λειτουργεί και να απομονώνεται το συγκεκριμένο εργοτάξιο. Συγκεκριμένα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση που είναι τα λιμενικά έργα, ενώ η δεύτερη φάση που είναι το εμπορικό κομμάτι της μαρίνας, δηλαδή τα καταστήματα και τα εστιατόρια, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο».
Η τρίτη φάση, ανέφερε «που αφορά το οικιστικό κομμάτι αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του 2021, αρχές του 2022».
Όλοι αντιλαμβάνονται, είπε, «πως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο όπως αυτό της μαρίνας Αγίας Νάπας δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σωστά, χωρίς τη στήριξη διαφόρων φορέων της περιοχής όπως είναι οι Δήμοι και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ)» τους οποίους όπως είπε ευχαρίστησε όπως και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τμήματα του κράτους.
ΚΥΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.