Άμεση ήταν η απάντηση τού κ. Δημητριάδη στην άναρτηση του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη και επεσήμανε ότι δεν φέρει καμία ένσταση ως προς τις εισηγήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Την δική του απάντηση στην πρόταση του Αχιλλέα Δημητριάδη για δημιουργία δικοινοτικού νοσοκομείου στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας στη νεκρή ζώνη, το οποίο στα αρχικά στάδια θα μπορεί να περιθάλπει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, έδωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ όχι μόνο επικροτεί την πρόταση τού δικηγόρου Αχιλλέα Δημητριάδη, αλλά προχωρεί και ένα βήμα πάρα πέρα να κάνει και τη δική του συμπληρωματική πρόταση.
Σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου η κατασκευή ενός τέτοιου νοσοκομείου δεν θα έπρεπε να περιοριστεί στην περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού, αλλά θα πρέπει να μπορεί να περιθάλψει ασθενείς που πάσχουν και από άλλα νοσήματα. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και το Ινστιτούτο Γενετικής είναι στη διάθεση των Τ/κ για τον Covid-19 αλλά δυστυχώς δεν το αξιοποιούν, όπως είπε.
Η πρόταση Αχιλλέα Δημητριάδη αφορά στην δημιουργία νοσοκομείου που στην αρχή θα περιθάλπει ασθενείς στις δύο κοινότητες, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από Covid-19, ενώ στη συνέχεια θα μπορούσε να εξυπηρετεί ασθενείς γενικά. Όπως εξήγησε ο κ.Δημητριάδης, μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 & 97.6, την εποπτεία ενός τέτοιου νοσοκομείου θα μπορούσε να την αναλάβει η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, ενώ η κατασκευή θα μπορούσε να γίνει με ανάθεση μετά από προκήρυξη προσφορών. Άμεση ήταν η ανπάντηση τού κ. Δημητριάδη στην άναρτηση του προέδρου του ΔΗΣΥ: Τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη και επεσήμανε ότι δεν φέρει καμία ένσταση ως προς τις εισηγήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Όσον αφορά στο θέμα του ποιος θα χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο, ο κ.Δημητριάδης παρέπεμψε σε κονδύλια που παρέχει η ΕΕ αλλά και ο ΟΗΕ για τέτοιου είδους έργα, από κονδύλια που δίδονται για την καταπολέμηση του κορωνοίού αλλά και από εισφορές στις δύο κοινοτήτες.
Από πλευράς κυβέρνησης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κληθείς από το ραδιόφωνο του Πολίτη να σχολιάσει σχετικά, είπε πως «δεν γνωρίζω αν είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να προκύψουν διαφορά τεχνικά και αλλά θέματα, ωστόσο πρόθεση για συνεργασία από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει».
Το τελευταίο διάστημα, και ενόψει της ενδεχόμενης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, έχει ανοίξει εκ νέου η συζήτηση γύρω από τους τρόπους με τους οποίους οι δύο πλευρές προετοιμάζουν τους Κύπριους για μια ενδεχόμενη λύση το επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε ζητά στις εκθέσεις του ο ΓΓ του ΟΗΕ, πεδίο στο οποίο θα μπορούσαν άνετα να συζητηθούν παρόμοιες προτάσεις όπως αυτή του κ. Δημητριάδη.
Ως γνωστόν, είναι σύνηθες να υπάρχει πληθώρα ιδεών, οι οποίες ωστόσο δεν προχωρούν προς εφαρμογή από τους αρμόδιους.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.