Εξήγησε πως «ο διορισμός έγινε αρχικά ως συνεργάτης το 1996 και αργότερα μονιμοποιήθηκε επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ».
Δεν θεωρώ πως η ανθρωποφαγία προσφέρει πόντους εκλογικούς σε οποιονδήποτε, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να αναφερθεί στο θέμα της παραίτησης του Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε πως «πριν και πάνω από όλα θέλω να σέβομαι το Σύνταγμα της πατρίδας μου και συνεπώς από τη στιγμή, που βρίσκεται υπό διερεύνηση μια υπόθεση, δεν θέλω να προβώ σε σχόλιο, ούτε και είναι δυνατόν να είναι αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης μια περίπτωση, που ενδεχόμενα να ενέχει την εμπλοκή προσώπου σε ποινικά αδικήματα».
Όπως είπε Πρόεδρος Αναστασιάδης, «αυτό που έπραξα ως όφειλα, ήταν να δεχτώ άμεσα την παραίτηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, ενώ την ίδια ώρα θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι κατά τον διορισμό το διορίζων όργανο έχει την ευθύνη ελέγχου των προσόντων του διοριζομένου», για να σημειώσει πως «η αρμόδια Αρχή δεν ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε και επί των ημερών μου, έχει τύχει διορισμού ο κ. Γιαννάκη».
Εξήγησε πως «ο διορισμός έγινε αρχικά ως συνεργάτης το 1996 και αργότερα μονιμοποιήθηκε επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ».
«Συνεπώς», ανέφερε, «αντί να προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε προεκλογικά μια περίπτωση, που ενδέχεται -εφόσον ερευνάται- να εμπλέκεται σε ποινικά αδικήματα, δεν θεωρώ πως η ανθρωποφαγία προσφέρει πόντους εκλογικούς σε οποιονδήποτε. Για τον οποιοσδήποτε αδικοπραγεί η οδός μια είναι τα δικαστήρια».
Σημείωσε ότι «αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης έναντι παντός υπευθύνου ή παντός που παραβιάζει, εφόσον αποδειχθεί ότι παραβίασε ή από τις έρευνες διαπιστώνει ότι παραβίασε οποιαδήποτε διάταξη του ποινικού κώδικα, οπουδήποτε και αν ανήκει».
«Εμείς», πρόσθεσε, «δεν καλύπτουμε κανένα, δεν είναι πρόθεση μας να καλύψουμε κανένα και αυτό καταδεικνύεται και από τις ήδη διώξεις εναντίον όσων έχουν παραβεί ή καταχραστεί το Επενδυτικό Πρόγραμμα, καταδεικνύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση της για το Κράτος Δικαίου, όπου διαπιστώνεται πως για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας 37 πρόσωπα, ανεξάρτητα θέσεως ή κομματικής προέλευσης, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου».
Ανέφερε ακόμα πως «την ίδια ώρα, σωρεία νομοσχεδίων είναι κατατεθειμένα στη Βουλή για πάταξη της διαφθοράς, εδώ και χρόνια», για να προσθέσει ότι «αν εννοούν αυτά που ισχυρίζονται όσοι εμφανίζονται Ηρακλείδες για την πάταξη της διαφθοράς, μια είναι η οδός να ψηφίσουν, επιτέλους, τα νομοσχέδια που θα φέρουν τη διαφάνεια σε όλα τα δημόσια αξιώματα, είτε της Βουλής είτε της εκτελεστικής εξουσίας είτε των όποιων άλλων θεσμών».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.