Συνέντευξη Δημήτρη Κόσσιφου (ΔΗΠΑ) στο politis.com.cy: Αγωνίζομαι για ισχυρή Λάρνακα, δεν βολευόμαστε με τη διχοτόμηση

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 22.5.2021
Συνέντευξη Δημήτρη Κόσσιφου (ΔΗΠΑ) στο politis.com.cy: Αγωνίζομαι για ισχυρή Λάρνακα, δεν βολευόμαστε με τη διχοτόμηση
Ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων στην επαρχία Λάρνακας Δημήτρης Κόσσιφος καταθέτει τις θέσεις και τις προτάσεις του για την Κύπρο του μέλλοντος.



Ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων στην επαρχία Λάρνακας Δημήτρης Κόσσιφος καταθέτει τις θέσεις και τις προτάσεις του για την Κύπρο του μέλλοντος. Εξηγεί επίσης τους τρόπους με τους οποίους η Λάρνακα μπήκε στο χάρτη της ανάπτυξης και πώς θα μπορούσε να καταστεί μια ισχυρή πόλη.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Δημήτρη Κόσσιφο;

Μέσα από την επαγγελματική μου κατάρτιση στο χώρο εστίασης στη πόλη της Λάρνακας, έρχομαι καθημερινά σε προσωπική επαφή με εκατοντάδες κόσμο. Βιώνω τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά και τους προβληματισμούς των νέων στις μέρες μας, και ως νέος αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες των συμπολιτών μου. Στέκομαι δίπλα στον απλό πολίτη, τον βιοπαλαιστή και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που συνεργάζομαι, και συνεισφέρω στην ανάπτυξη της πόλης μας τα τελευταία χρόνια, ειδικά εν καιρώ κρίσεων.  Έτσι λοιπόν, οι ψηφοφόροι που θα με εμπιστευτούν με τη ψήφο τους, θα μπορούν να με κοιτάξουν στα μάτια και την επομένη μέρα των εκλογών, δεν θα είμαι κρυμμένος μέσα σε ένα γραφείο αλλά δίπλα τους όπως ήμουν πάντα.  Έχω τις γνώσεις και τις εμπειρίες για να συνεισφέρω στην ευρύτερη ανάπτυξη οικονομίας της πόλης και του τόπου μας, τώρα που επικρατεί η άμεση ανάγκη έπειτα από την τελευταία κρίση πανδημίας που δέχτηκε η οικονομία μας, επηρεάζοντας τα πλείστα νοικοκυριά.  Μια άλλη, εξίσου μεγάλης σημασίας είναι άμεση ανάγκη για κάθαρση του σάπιου πολιτικού σκηνικού. Είναι η ώρα όπου νέοι αξιόλογοι άνθρωποι οφείλουν να βγουν μπροστά, έτσι ώστε να εξαλειφθούν η διαφθορά και η διαπλοκή.  Αυτοί οι νέοι όμως δεν μπορούν να αποτελούνται από τα ίδια διεφθαρμένα κόμματα, για αυτό και επιλέγω να αντιπροσωπεύομαι από μια καθαρά αυθεντική κεντρώα παράταξη, όπου δεν ακούστηκε κανενός το όνομα σε κανένα σκάνδαλο.

Η ΔΗΠΑ είναι ένα νέο κόμμα. Τι πρεσβεύει και ποιο ρόλο θέλει να διαδραματίσει στην πολιτική σκηνή του τόπου;

Ναι πολύ σωστά, είναι ένα νέο κόμμα, με νέες ιδέες που βλέπει μπροστά, και όχι δεξιά και αριστερά.  Σκοπός μας είναι να αποφεύγουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις και λαϊκισμούς των άκρων, όπου εξηγεί γιατί δεν προοδεύει ο τόπος μας, αλλά να προτείνουμε λύσεις στα διάφορα κοινωνικά προβλήματα και αδιέξοδα με το όποιο πολιτικό κόστος.  Επικεντρωνόμαστε στην ανάγκη για τη δημιουργία ενός γνήσιου και αυθεντικού κέντρου. Ενός κέντρου της μετριοπάθειας και της σύνεσης, που δυνητικά θα ανακτήσει τον ρυθμιστικό ρόλο αλλά και την ψυχή του που ήταν οι αρχές, οι αξίες και η ικανότητα του να ενώνει δυνάμεις, να εκφράζει τις νεότερες γενιές και να προάγει την εθνική συνεννόηση. Ο ρόλος μας είναι να μετατρέψουμε τη συνεργασία μας στην ανασυγκρότηση ενός νέου, ενιαίου, δυναμικού κέντρου που αρνείται να παίξει το ρόλο του θεατή, αλλά που θέλει να είναι η παραγωγική συνιστώσα ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού συνασπισμού εξουσίας, με ουσιαστική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για το κοινό καλό της πατρίδας μας.

Ως ένας νέος σε ηλικία άνθρωπος μπορείτε να αντιληφθείτε καλύτερα τα προβλήματα της νέας γενιάς; Ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;

Όντως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλείστοι νέοι τα τελευταία χρόνια είναι πάμπολλα.  Έτσι αντιλαμβάνομαι και θεωρώ δικαιολογημένη την απαξίωση την πολιτικής στα μάτια των νέων. Ζούμε την εποχή της γενιάς των 800 ευρώ, όπου μόλις που μπορούν να καλύψουν το ενοίκιο, για όσους δεν εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους. Και είναι αρκετοί τριαντάρηδες που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Ειδικά από τη δική μου γενιά και έπειτα, τα πράγματα στο τόπο μας δυσκολεύουν περισσότερο με τη πάροδο του χρόνου. Μόλις επιστρέψαμε από τις σπουδές, μας χτύπησε η οικονομική κρίση, που οδήγησε στο κούρεμα καταθέσεων και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Οι πλείστοι συμμαθητές μου, βρήκαν διέξοδο στο εξωτερικό, όπου εκεί κάποια κράτη έχουν τις υποδομές και μπορούν  να αξιοποιούν στο έπακρο νέους επιστήμονες. Ελάχιστοι από τους υπόλοιπους κατάφεραν να βρουν μια δουλεία στο κλάδο τους στην Κύπρο και μάλιστα με χαμηλούς μισθούς. Αυτό το εισοδηματικό χάσμα ολοένα και μεγαλώνει. Βέβαια υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, φτάνει να υπάρχει και η ανάλογη θέληση. Καταρχάς οφείλει το κράτος να επενδύσει στους νέους με νέα προγράμματα στήριξης σε διάφορους τομείς. Βλέπουμε ότι υπάρχουν τα κονδύλια από την ΕΕ, αλλά για να εισπράξεις τα χρήματα για την ανάλογη στήριξη, χρειάζεται να υποστείς τεράστια γραφειοκρατία και αρκετός χρόνος, γεγονός που αποθαρρύνει τους νέους. Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία όταν κατάφερα να κερδίσω κονδύλι για τη νεανική καινοτόμα επιχειρηματικότητα, αλλά αυτό επετεύχθη μετά από 3 χρόνια αφού δημιούργησα την επιχείρηση, ενώ η αίτηση είχε γίνει προ πολλού, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου. Δηλαδή αν κάποιος δεν έχει τα χρήματα για ανέγερση, ούτε τα εφόδια συντήρησης, τότε πως θα δημιουργήσει κάτι ή ακόμα να αντέξει; Άρα χρειάζεται η άμεση ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας με τη σωστή αναβάθμιση τεχνολογίας και προπαντός την πάταξη της διαφθοράς, ώστε να σταματήσουν επιτέλους να βολεύονται όσοι έχουν «μέσο». Αυτό είναι στο χέρι του ψηφοφόρου γιατί αυτός κρίνει ποιος θα παραμείνει, ποιος θα φύγει και ποιος θα εισέλθει στη Βουλή. Η αποχή βολεύει το κατεστημένο.

Η κυπριακή οικονομία είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Εσείς ποια θεωρείτε ότι είναι η συνταγή για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου;

Ο τόπος μας έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί να μπορέσουμε να το κατανοήσουμε και να το πιστέψουμε  εμείς οι ίδιοι. Είδαμε πως δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο τουρισμό. Είναι ο πιο επικερδής τομέας όπου επιφέρει τα περισσότερα χρήματα στο τόπο μας, αλλά οφείλουμε να βρούμε και τις εναλλακτικές λύσεις, γιατί εν καιρούς κρίσεων το ανάλογο αντίκτυπο φέρει και τις πιο πολλές ζημιές. Η εκπαίδευση είναι ένας από τους μεγαλύτερους πόρους οικονομικής  ανάπτυξης που αντλούσε το Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα με την έξοδο του από την ΕΕ βλέπουμε πόσο δραματικά μειώνονται οι φοιτητές που φοιτούσαν εκεί. Συνεπώς, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να επενδύσουμε στην ανώτερη εκπαίδευση, έτσι ώστε όχι μόνο να εντάξουμε αρκετούς ξένους στο τόπο μας συμβάλλοντας στην οικονομία, αλλά προπαντός να κρατήσουμε το δικό μας χρήμα και τα δικά μας μυαλά στο τόπο μας, όπου και θα μπορέσουμε να τους αξιοποιήσουμε ανάλογα. Ένα άλλο τεράστιο θέμα που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη, είναι η ανάγκη που επικρατεί για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση προς όφελος της Κύπρου μας. Με τις σωστές διαπραγματεύσεις, είμαι βέβαιος πως θα καταφέρουμε να δούμε καλύτερες μέρες σε μια ενωμένη Κύπρο μακριά από εγγυήτριες δυνάμεις, κατοχικά στρατεύματα και έποικους. Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού που γίνεται ανεξέλεγκτο λόγο του ότι υπάρχουν τα οδοφράγματα. Ως ΔΗΠΑ - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων δεν βολευόμαστε με την κατοχή και τη διχοτόμηση, χάνοντας ολοένα και περισσότερα εδάφη με την πάροδο του χρόνου.

Ως υποψήφιος βουλευτής Λάρνακας ποιες προτάσεις έχετε θέσει ενώπιον του εκλογικού σώματος για τη συγκεκριμένη πόλη και επαρχία;

Πρωταρχικός μου στόχος και λόγος που κατέρχομαι ως υποψήφιος, είναι για το κοινό καλό της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας, από όπου και κατάγομαι. Πάντα το λέω και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τη Λάρνακα που έχει τόσα να προσφέρει, που δίνει πολλά αλλά εισπράττει λίγα.  Ναι το παρατσούκλι του φτωχού συγγενή σιγά σιγά εξασθενεί, και φτιάχνουμε μια πόλη ισχυρή που πολλοί θέλουν πλέον να ζήσουν εδώ. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου έχουμε συμβάλει μέσα από την αξιοποίηση της περιοχής Μακένζι, στην προσπάθεια προσέλκυσης χιλιάδων ανθρώπων κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και μετέπειτα με την αναβάθμιση του κέντρου στη πλατεία Ερμού, όπου και πάλι καταφέραμε να φέρουμε χιλιάδες άτομα από τις υπόλοιπες επαρχίες για επίσκεψη και δώσαμε έτσι ζωή στην πόλη και κατά τη χειμερινή περίοδο. Μετατρέψαμε την πόλη φάντασμα όπου οι συμπολίτες μας έβρισκαν διέξοδο αλλού, σε μια πόλη που μας αξίζει. Τώρα έμεινε να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τουρισμό ολόχρονα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί τώρα με την ανέγερση του έργου της νέας Μαρίνας - Λιμανιού, όπου οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο συμβάλλοντας και στη μείωση της ντόπιας ανεργίας. Επίσης, με τη δημιουργία καινοτόμων σχολών εκπαίδευσης μπορούμε να προσελκύσουμε φοιτητές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη. Παράλληλα, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στα ημιορεινά της επαρχίας όπου μπορούν να καταστούν πόλος έλξης ολόχρονου τουρισμού. Η Λάρνακα χρειάζεται πρώτα τη στήριξη των δικών της ανθρώπων για μια πετυχημένη συνταγή οικονομικής ανάπτυξης. Οι επιχειρηματίες της πόλης αλλά και οι εργαζόμενοι πολίτες, χωρίς τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να κάνουν θαύματα, πόσο μάλλον να επιδιώκουν βοήθεια από τρίτους.



DSC_0018n
Ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων στην επαρχία Λάρνακας Δημήτρης Κόσσιφος.









Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Νομική Υπηρεσία Vs Οδυσσέας Μιχαηλίδης - Μια σκληρή νομική μάχη που είναι κυρίως πολιτική
ΚΥΠΡΟΣ

Νομική Υπηρεσία Vs Οδυσσέας Μιχαηλίδης - Μια σκληρή νομική μάχη που είναι κυρίως πολιτική

Νομική Υπηρεσία Vs Οδυσσέας Μιχαηλίδης - Μια σκληρή νομική μάχη που είναι κυρίως πολιτική

Πρόεδρος Κομισιόν: «Υπάρχει ένας οδικός χάρτης στο Κυπριακό και η ΕΕ στηρίζει το νησί»
ΚΥΠΡΟΣ

Πρόεδρος Κομισιόν: «Υπάρχει ένας οδικός χάρτης στο Κυπριακό και η ΕΕ στηρίζει το νησί»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Υπάρχει ένας οδικός χάρτης στο Κυπριακό και η ΕΕ στηρίζει το νησί»

Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για τριμερή ή πενταμερή λέει το λεγόμενο «υπεξ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για τριμερή ή πενταμερή λέει το λεγόμενο «υπεξ»

Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για τριμερή ή πενταμερή λέει το λεγόμενο «υπεξ»

Επιστολή Στεφάνου σε Πρ. Χριστοδουλίδη: «Προσβολή για τη δημοκρατία η μη αναφορά στο πραξικόπημα σε εγκύκλιο του υπ. Παιδείας»
ΚΥΠΡΟΣ

Επιστολή Στεφάνου σε Πρ. Χριστοδουλίδη: «Προσβολή για τη δημοκρατία η μη αναφορά στο πραξικόπημα σε εγκύκλιο του υπ. Παιδείας»

Επιστολή Στεφάνου σε Πρ. Χριστοδουλίδη: «Προσβολή για τη δημοκρατία η μη αναφορά στο πραξικόπημα σε εγκύκλιο του υπ. Παιδείας»

Λεμεσός: Αύριο η απόφαση τού Δικαστηρίου για τους 10 που συνελήφθησαν στη διαδήλωση κατά αστυνομικών πρακτικών για έλεγχο αλλοδαπών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεμεσός: Αύριο η απόφαση τού Δικαστηρίου για τους 10 που συνελήφθησαν στη διαδήλωση κατά αστυνομικών πρακτικών για έλεγχο αλλοδαπών

Λεμεσός: Αύριο η απόφαση τού Δικαστηρίου για τους 10 που συνελήφθησαν στη διαδήλωση κατά αστυνομικών πρακτικών για έλεγχο αλλοδαπών