Φόρμα αναζήτησης

Τέλος εποχής για τον σπουδαίο ποδηλάτη Αλμπέρτο Κονταδόρ

Τέλος σε μια σπουδαία επαγγελματική καριέρα 14 ετών, η οποία επισκιάστηκε από έναν αποκλεισμό για ντόπινγκ, ετοιμάζεται να βάλει ο Αλμπέρτο Κονταδόρ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος του φετινού ποδηλατικού γύρου της Ισπανίας, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθέι μεταξύ 19 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο δις νικητής του Γύρου της Γαλλίας, ο οποίος είναι ένας από τους έξι ποδηλάτες που έχουν πανηγυρίσει νίκη και στους τρεις σπουδαιότερους ποδηλατικούς γύρους (Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας), ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω του Instagram. «Θα μετάσχω στο επόμενο Vuelta a Espana και αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου ως επαγγελματίας», δήλωσε ο 34χρονος Μαδριλένος, ο οποίος έχει πανηγυρίσει στην καριέρα του επτά νίκες στους Γύρους Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας και συνέχισε: «Το λέω χαρούμενος. Είναι μια απόφαση που έχω σκεφτεί πολύ καλά και δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος αποχαιρετισμός από τον αγώνα στη γενέτειρά μου και στη χώρα μου. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι τρεις θαυμάσιες εβδομάδες».

Ο «Pistolero», όπως είναι το προσωνύμιό του για το επιθετικό στιλ του και την ικανότητά του να επιτίθεται στις κούρσες του στα βουνά, νίκησε για πρώτη φορά στον Γύρο της Γαλλίας το 2007 για λογαριασμό της Discovery Channel, ενώ πρώτευσε ξανά στον συγκεκριμένο αγώνα το 2009 με την Astana.

Ο Κονταδόρ είχε πάρει την πρωτιά και στον Γύρο της Γαλλίας του 2010, ωστόσο το 2012 του αφαιρέθηκε αυτός ο τίτλος, καθώς του είχε επιβληθεί διετής αποκλεσμός, επειδή στον αγώνα βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία clenbuterol.

Ο Κονταδόρ, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για το θετικό δείγμα του σε μολυσμένη μπριζόλα, είχε τιμωρηθεί αρχικά με αποκλεισμό ενός έτους, ποινή που ήρε η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Όμως, το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) τον τιμώρησε τελικά με αποκλεισμό, ο οποίος άρχισε να μετράει από τον Ιανουάριο του 2011, ενώ έσβησε και όλα τα αποτελέσματά του από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2012, συμπεριλαμβανομένου και του τίτλου του στον Γύρο της Ιταλίας του 2011. Επέστρεψε στους αγώνες, μετά τη λήξη της τιμωρίας του, το 2012 και πήρε τη νίκη στον Γύρο της Ισπανίας.

Εκτός από τις δύο επιτυχίες του στον Γύρο της Γαλλίας, ο Κονταδόρ επικράτησε στον Giro d’Italia το 2008 και το 2015, ενώ πρώτευσε στο Vuelta a Espana το 2008, το 2012 και το 2014.