Φόρμα αναζήτησης

Ντοπαρισμένος ο Κρις Φρουμ, το μεγαλύτερο όνομα της ποδηλασίας!

«Βόμβα» στην παγκόσμια ποδηλασία αποτελεί η είδηση πως ο Κρις Φρουμ έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών! Ο 32χρονος πρωταθλητής είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος παγκοσμίως και νικητής τέσσερις φορές στον φημισμένο Γύρο της Γαλλίας, τον σημαντικότερο ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο και ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία (UCI), ο Φρουμ «συνελήφθη» να έχει κάνει χρήση αναβολικών και συγκεκριμένα την ουσία bronchodilatateur salbutamol στον φετινό Γύρο της Ισπανίας, όπου και τερμάτισε πρώτος.

Ο Βρετανός, με τις τέσσερις νίκες στο Γύρο της Γαλλίας είναι μια νίκη πίσω από τους πολυνίκεις του θεσμού, οι οποίοι (μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων και των επτά νικών του Λανς Άρμστρονγκ, επίσης για ντόπινγκ) είναι ο Βέλγος Έντι Μερξ, ο Ισπανός Μιγκέλ Ιντουραϊν και οι Γάλλοι Ζακ Ανκετίλ και Μπερνάρ Ινό, με πέντε τίτλους έκαστος.

Η περίπτωση του Φρουμ θυμίζει το μεγάλο σκάνδαλο με τον Άρμστρονγκ, ο οποίος είχε παραδεχθεί δημόσια ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μια παραδοχή που κόστισε στον επτά φορές νικητή του Tour de France την ανάκληση όλων των τίτλων που είχε κατακτήσει, αλλά και την απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε διοργάνωση, εκτός της οικονομικής ζημίας που υπέστη με την απώλεια των κύριων χορηγών του και την καταδίκη να πληρώσει δέκα εκατομύρια δολάρια, ως αποζημίωση σε αγωγές.