Φόρμα αναζήτησης

Ελληνική Τράπεζα και Apollo ενδιαφέρονται για τον Συνεργατισμό

 

Η Ελληνική Τράπεζα και το αμερικανικό ταμείο Apollo υπέβαλαν τελικά δεσμευτικές προτάσεις για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Λεπτομέρειες για το είδος το ενδιαφέροντος που υπέδειξαν (“καλό” κομμάτι, “κακό” κομμάτι ή το σύνολο της τράπεζας) δεν έγινε γνωστό, ενω η Ελληνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της στο ΧΑΚ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η ΣΚΤ είναι με ικανοποίηση που επιβεβαιώνει ότι έλαβε δύο προτάσεις από ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τη διαδικασία Στρατηγικής Συναλλαγής, σύμφωνα με τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Όπως σημειώνεται οι προτάσεις εξετάζονται πλέον από την ανώτατη διοίκηση της Τράπεζας, η οποία συνεργάζεται στενά με τη Citigroup Global Markets Limited («Citi») που λειτουργεί ως ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΣΚΤ.

H Eπιτροπεία της Τράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ώστε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές και σε κατάλληλο χρόνο θα παράσχει επιπλέον πληροφορίες.

Πληροφορίες του “Π” αναφέρουν ότι θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η άποψη της τραπεζικής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα η υποβολή δεσμευτικών προτάσεων για Συνεργατισμό