Ποια ήταν και είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στον ΔΗΣΥ;

Header Image

Ποια ήταν και είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στον ΔΗΣΥ; Σίγουρα όχι ποιος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές, αλλά ποιος θα διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος μετά την ανάκαμψή του μέσω εκείνου του ενθαρρυντικού 27% που πήρε στις Βουλευτικές. Ποιος μπορούσε να το κάνει αυτό;

Υπό τις περιστάσεις μόνον η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδειχνε έτοιμος να διαλύσει το κόμμα αν δεν τον επιλέξουν υποψήφιο, ο Χριστοδουλίδης παραμονεύει μέσα από την εσωστρέφεια να κερδίσει ακόμα περισσότερους συναγερμικούς, ενώ ο Παμπορίδης παρότι έχει τα περισσότερα προσόντα από όλους, δεν φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή το έρεισμα να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές.

Με λίγα λόγια εδώ και αρκετές μέρες στους διαδρόμους της Πινδάρου, άρχισε να διαχέεται η άποψη ότι αν μπει και η Αννίτα σε αυτό το τρελοκομείο θα γίνει μέρος του προβλήματος. Κάποιοι λοιπόν τη συμβούλευσαν να σκεφτεί διαφορετικά. Όχι από φόβο μην χάσει από τον Αβέρωφ. Μάλλον θα τον κέρδιζε έστω και οριακά αν κρίνουμε από τις έως τώρα έρευνες, μια εκ των οποίων την έδειχνε να κερδίζει με 60% -38%.

Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως τι θα έκανε ο Αβέρωφ; Ήδη εδώ και ένα μήνα λέει σε στελέχη του κόμματος ότι «1000 φορές Χριστοδουλίδης παρά Αννίτα», οπότε αν έχανε, σίγουρα θα προσπαθούσε να την υπονομεύσει. Με λίγα λόγια, όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής ο κ. Νεοφύτου, αν δεν γίνει το δικό του, δεν θα διστάσει να διχάσει το κόμμα. Όπως επίσης λέει σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος και σε δημοσιογράφους, «εγώ με μπρος μου έχω με πίσω μου, οπότε αν κάποιος πρέπει να σκεφτεί το μέλλον του, αυτή είναι η Αννίτα».

Εν ολίγοις αυτό που προέχει σήμερα και η Αννίτα καλείται να διαφυλάξει είναι η ενότητα, ώστε το κόμμα να δώσει τη μάχη των προεδρικών, είτε με τον Αβέρωφ είτε με τον Παμπορίδη. Ήδη ακούγονται και άλλα ονόματα ως υποψήφιοι. Μιλάμε για τους πρώην υπουργούς Ιωνά Νικολάου και Χάρη Γεωργιάδη. 

Θουκής

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.