Φόρμα αναζήτησης

Vote Watch Europe: Συλικιώτης, ο Κύπριος με την μεγαλύτερη επιρροή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Το εξειδικευμένο μέσο αξιολόγησης και παρακολούθησης των ευρωπαϊκών θεσμών «Vote Watch Europe», δημοσίευσε έκθεση με τον συνολικό απολογισμό της κοινοβουλευτικής θητείας 2014-2019. Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους Ευρωβουλευτές που είναι οι κύριοι influencers στην πολιτική καθώς με την δράση τους ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Στην λίστα των διακεκριμένων Ευρωβουλευτών συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Αντόνιο Ταγιάνι (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), ο Ούντο Μπούλμαν (επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών), ο Μάνφρεντ Βέμπερ (επικεφαλής του Ευρωπαικού Λαικού κόμματος), ο Γκυ Φέρχοφσταντ (επικεφαλής Φιλελευθέρων και Δημοκρατών), και ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του «Vote Watch Europe», ο κύπριος Ευρωβουλευτής με την μεγαλύτερη και ισχυρότερη επιρροή στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών, είναι ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης λόγω της σημαντικής δράσης που έχει στο Ευρωκοινοβούλιο.