Φόρμα αναζήτησης

Παράταση για να εξασφαλιστεί η επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης ζητά η Μέι

Τον στόχο της βρετανικής πλευράς να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί να εγκαταλείψει την  ΕΕ, όταν το κοινοβούλιο επικυρώσει της Συμφωνία Αποχώρησης, μετέφερε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, η Πρωθυπουργός του ΗΒ Τερέζα Μέι, προσερχόμενη στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Brexit, δίνοντας έμφαση στην ευελιξία και όχι στο μέγεθος της όποιας ρύθμισης.

H κ. Mέι επεσήμανε ότι “είμαι εδώ για να συζητήσουμε μια παράταση”, εξηγώντας ότι “κάποιοι είναι ήδη ενοχλημένοι και μόνο που γίνεται η Σύνοδος”, για να κατηγορήσει στη συνέχεια το Κοινοβούλιο για τη μη επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Η κ. Μέι εξήγησε την πρότασή της για παράταση ως τις 30 Ιουνίου, επεσήμανε ωστόσο ότι το σημαντικό στοιχείο είναι να μπορεί το ΗΒ να φύγει αμέσως μόλις επικυρώσει τη ΣΑ. Σημείωσε ότι προς αυτό συνεχίζει τις επαφές με την αντιπολίτευση και σημειώνει ότι “χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εξασφαλιστεί η τακτική αποχώρηση”. Η κ. Μέι σημείωσε ότι η ίδια μιλάει για την 30η Ιουνίου, άλλα αν η επικύρωση έρθει νωρίτερα, τότε και η έξοδος θα έρθει νωρίτερα.

Επανέλαβε τέλος ότι εργάζεται για να εξασφαλίσει μια ήπια και τακτική αποχώρηση, το συντομότερο δυνατόν, χωρίς ωστόσο να σχολιάζει την πρόθεση των 27 για παράταση μακρύτερη του διαστήματος που προτείνει.