Φόρμα αναζήτησης

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι εξαιρετικά σημαντικές και κρίσιμες

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι εξαιρετικά σημαντικές και κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης, γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς στο Ευρωκοινοβούλιο και την επόμενη σύνθεση της Κομισιόν, εξελίξεις που θα επηρεάσουν με τη σειρά τους όλη την πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος τα επόμενα 5 χρόνια», ανέφερε στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο σεμινάριο για δημοσιογράφους με θέμα «Ευρωπαϊκές Εκλογές: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την αποτελεσματική κάλυψή τους», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές “συγκρούονται” δύο ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Η πρώτη αφορά στην ενίσχυση της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, με την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που αντιμάχεται την αποτυχημένη και καταστροφική πολιτική της μονομερούς λιτότητας. Την πρόταση αυτή στηρίζουν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν ένα αύριο καλύτερο για τους πολίτες της ΕΕ και όλων των Κρατών-Μελών.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στην επανάληψη ή και τη χειροτέρευση των ίδιων πολιτικών που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, πολιτικές νεοφιλελεύθερες, που αύξησαν τις κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες, που συγκέντρωσαν τον παραγόμενο πλούτο σε χέρια λίγων και απορρύθμισαν την αγορά εργασίας».

«Την πρόταση αυτή», είπε ο κ. Παπαδημούλης, «στηρίζουν οι δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις, που ολοένα και περισσότερο αποτελούν συνεργαζόμενες όψεις του ίδιου νομίσματος.

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για “χαλαρή ψήφο” σε αυτές τις Ευρωεκλογές, όπως άστοχα ή σκόπιμα συνηθίζει να αναπαράγει μερίδα του Τύπου. Αυτές οι Ευρωεκλογές έχουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, που αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα αλλά και στη θέση της Ελλάδος μέσα στην Ευρώπη και στην καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας μας στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πρόκληση των Ευρωεκλογών, το στοίχημα των Ευρωεκλογών, είναι μεγάλο και σημαντικό, όπως σημαντικός είναι και ο στόχος να είναι μαζική η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, σε αυτές τις Ευρωεκλογές. Ας δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Το σεμινάριο, συνδιοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ (ΑΠΘ) και η ΄Εδρα Jean Monnet. Ήταν αφιερωμένο στη συνεργασία με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, καθώς και τη διαδικτυακή παρουσία του Ευρωκοινοβουλίου και έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΕΠΕ