Φόρμα αναζήτησης

Οι πέντε του ΔΗΣΥ που υπέβαλαν υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές

Τις υποψηφιότητές τους για το ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ κατέθεσαν σήμερα και επίσημα οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Νίκος Τορναρίτης, Ελένη Σταύρου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου και Παναγιώτης Σεντώνας. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκίνησε στις 8:30 και θα ολοκληρώθηκε στις 13:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», την εξάδα των υποψήφιων του κόμματος θα συμπληρώσει ο Λουκάς Φουρλάς.

Την Τρίτη 19/2 το Πολιτικό Γραφείο θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες και θα καταρτίσει το ψηφοδέλτιο και την πρόταση προς το Ανώτατο Συμβούλιο. Η επικύρωση του ψηφοδελτίου από το Ανώτατο Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 2/3.

Έψαχνε που… ΔΗΣΥ ώς ανατολή

Η κατάρτιση του ψηφοδέλτιου του ΔΗΣΥ αντιμετώπισε δυσκολίες καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε περιορισμένο ενδιαφέρον από στελέχη και μέλη του κόμματος αλλά και από προσωπικότητες.

Τελικά το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ περιέχει υποψηφίους για όλες τις τάσεις στο κόμμα, από τη λαϊκή Δεξιά και την επαρχία Αμμοχώστου (Λ. Χριστοφόρου) μέχρι την αστική Λευκωσία και τους φιλοευρωπαϊστές υποστηρικτές της λύσης (Ν. Τορναρίτης), αλλά και την Άκρα Δεξιά και τον σκληρό πυρήνα της Λεμεσού (Ε. Σταύρου).

Αποκορύφωμα της όλης διαδικασίας ήταν και η συζήτηση γύρω από την υποψηφιότητα της Άννας Βίσση, η οποία είχε συζητηθεί την περασμένη περίοδο και φαινόταν να βρίσκονται κοντά στο να κλειδώσει. Οι διαρροές από τον ΔΗΣΥ για τις σκέψεις της γνωστής Κύπριας τραγουδίστριας έδωσαν την ευκαιρία στον Αβέρωφ Νεοφύτου να μετρήσει αντιδράσεις.

Το όνομα της κ. Βίσση έπαιξε σοβαρά στον ΔΗΣΥ, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οργίασαν με σκωπτικά αλλά και θετικά σχόλια. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες βράδυ στο κεντρικό του δελτίο ο Alpha, η ίδια η τραγουδίστρια ενημέρωσε χθες τον κ. Νεοφύτου πως αποφάσισε να μην κατέλθει υποψήφια.

Από τα υπόλοιπα ονόματα που συζητήθηκαν, η βουλευτής Λευκωσίας Στέλλα Κυριακίδου αποφάσισε τελικά να μην είναι υποψήφια, παρά την επιμονή του κ. Νεοφύτου. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε προβάλει το επιχείρημα πως η κ. Κυριακίδου, ως το πρόσωπο που θεωρείται πως θα προταθεί από τον ΠτΔ για την θέση της Κύπριας επιτρόπου, θα έπρεπε να στηρίξει το κόμμα στις κάλπες.

Ωστόσο, η κ. Κυριακίδου, σύμφωνα με πληροφορίες, θεώρησε πως δεν θα ήταν σωστό να επιχειρήσει να εκλεγεί μόνο για να παραιτηθεί ώστε να διοριστεί στη θέση της επιτρόπου. Την ίδια στιγμή, δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να εκλεγεί και τελικά να μην διοριστεί, καθώς η ίδια δεν ενδιαφέρεται για μια θέση στην Ευρωβουλή.