Φόρμα αναζήτησης

Επ. Στυλιανίδης: Βοήθεια ύψους €110,5 εκατ. για το Κέρας της Αφρικής

Πακέτο βοήθειας ύψους 110,5 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης στο Κέρας της Αφρικής, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανεβάζοντας τη συνολική μέχρι στιγμής ενίσχυση της ΕΕ προς την περιοχή από το 2018 στα 316,5 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση της ΕΕ κατανέμεται στις ακόλουθες χώρες: Σομαλία (36,5 εκατ. ευρώ), Αιθιοπία (31 εκατ. ευρώ), Ουγκάντα (28,5 εκατ. ευρώ), Κένυα (13,5 εκατ. ευρώ) και Τζιμπουτί (1 εκατ. ευρώ).

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, δήλωσε σχετικά ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τα άτομα που έχουν ανάγκη στο Κέρας της Αφρικής. “Έχω επισκεφθεί την περιοχή αρκετές φορές και οι εταίροι της ΕΕ κάνουν μια πραγματική διαφορά στην παροχή βοήθειας σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη”, σημείωσε.

“Η νέα χρηματοδότησή μας θα στηρίξει όσους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, τις εύθραυστες κοινότητες υποδοχής και εκείνους που υποφέρουν από φυσικές καταστροφές, ιδίως την ξηρασία. Για την ενίσχυση της εργασίας, είναι απαραίτητο οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όσους έχουν ανάγκη”, τόνισε.

ΚΥΠΕ