Φόρμα αναζήτησης

Έρευνες στη Γαλλία για τις αυτοκτονίες αστυνομικών

Τα αστυνομικά συνδικάτα, όπως το γνωστό συνδικάτο Alliance, εκφράζουν τη σχετική ικανοποίησή τους για το ότι εισακούσθηκε από τη γαλλική πολιτεία το χθεσινό τους κάλεσμα σε βοήθεια αναφορικά με τις αυτοκτονίες των αστυνομικών.

«Αυτοκτονήστε- αυτοκτονήστε » ήταν το σλόγκαν ομάδας διαδηλωτών του Σαββάτου, ειπωμένο τραγουδιστά μπροστά τους εμβρόντητους αστυνομικούς, οι οποίοι έμειναν παγωμένοι στις θέσεις τους, όπως και πολλοί τηλεθεατές μπρος στις οθόνες τους.

Την απάντηση στους αστυνομικούς έδωσε η εισαγγελία Παρισίων με χθεσινοβραδινή εντολή για διεξαγωγή έρευνας για «προσβολή σε πρόσωπο που είναι θεματοφύλακας δημόσιας εξουσίας».

Μια αυτοκτονία κάθε 4 μέρες

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 και τις φετινές διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» οι Γάλλοι αστυνομικοί δεν παίρνουν ανάσα

Η έμπνευση για το σλόγκαν «αυτοκτονήστε» δεν ήταν τυχαία. Προηγουμένως, έξω από όλα τα αστυνομικά τμήματα χώρας, οι εργαζόμενοι είχαν κηρύξει στάση εργασίας και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 28 αστυνομικών, που αυτοκτόνησαν από την αρχή του έτους, ήτοι μια αυτοκτονία κάθε 4 ημέρες.

Ως αίτια θεωρούνται η κόπωση, το burn-out, ο υπερβολικός φόρτος εργασίας χωρίς ρεπό και ημέρες ξεκούρασης, με συνέπειες στην οικογενειακή ζωή, εξηγεί ο Ολιβιέ Ρεβερντί γραμματέας του συνδικάτου Alliance. Κι όλα αυτά αρχής γενομένης από το 2015 λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων και με αποκορύφωμα τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», που δεν τους επιτρέπουν ούτε ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης.

«Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος και να συνειδητοποιήσει η διοίκηση το μέγεθος του προβλήματος ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές», τόνισε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι