Φόρμα αναζήτησης

PrimeTel και GCX συνδέουν την Κύπρο με συνδέσεις 100Gbps

Η PrimeTel σε συνεργασία με την Global Cloud Xchange (GCX), θυγατρική του ομίλου Reliance Communications Limited (RCOM), ανακοίνωσαν σήμερα την... [...]

Read More...

Η PrimeTel σε συνεργασία με την Global Cloud Xchange (GCX), θυγατρική του ομίλου Reliance Communications Limited (RCOM), ανακοίνωσαν σήμερα την ισχυροποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας με την αναβάθμιση της διεθνούς χωρητικότητας του υποθαλάσσιου καλωδίου HAWK, το οποίο φιλοξενεί/ διαχειρίζεται στην Κύπρο η PrimeTel, έτσι ώστε να παρέχει συνδέσεις 100 Gbps μεταξύ της Κύπρου και των σημαντικών ιντερνετικών σταθμών στον κόσμο.

H PrimeTel γίνεται έτσι η πρώτη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, που προσφέρει ταχύτητα διασύνδεσης με το εξωτερικό στα 100Gbps αναβαθμίζοντας σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα ισχυροποιεί το ρόλο της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, καθιστώντας το νησί σημαντικό κόμβο ταχύτατης διασύνδεσης με την Ηπειρωτική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, προσφέροντας έτσι νέες επιχειρηματικές και αναπτυξιακές ευκαιρίες.

Ο κ. Γουίλφρεντ Κουάν, Chief Operating Officer της RCOM & GCX δήλωσε: «Με την πρόσφατη αναβάθμιση στον κόμβο της PrimeTel στην περιοχή Γεροσκήπου (Ανατολικό Πάφου),  είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για ποιοτική διασύνδεση με χαμηλό latency»

 «Οι εταιρίες παγκοσμίως αναζητούν αξιόπιστες λύσεις διασύνδεσης ικανές να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για γρήγορη μεταφορά δεδομένων, υπηρεσίες cloud computing, Colocation Hosting και disaster recovery. Αξιοποιώντας τη συνεργασία μας με την GCX  καθιστούμε την Κύπρο σημαντικό τηλεπικοινωνιακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο και είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες σε χωρητικότητα και διαθεσιμότητα» δήλωσε ο κ. Θεοδόσης Θεοδοσίου, Chief Commercial Officer της PrimeTel.

Το  υποθαλάσσιο καλώδιο νέας γενιάς HAWK αποτελεί μέρος του διεθνούς δικτύου της Global Cloud Xchange και φιλοξενείται στο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σταθμό προσαιγιάλωσης υποβρύχιων καλωδίων της PrimeTel στην περιοχή Γεροσκήπου (Ανατολικό Πάφου) εξασφαλίζοντας στην PrimeTel ανεξάρτητη πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο,  παρέχοντας ασφαλή, αξιόπιστη και ταχύτατη διασύνδεση. Mέσω της διασύνδεσης με τις γύρω χώρες, τα ιδιόκτητα και πιστοποιημένα με ISO Data Centre της PrimeTel μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και 300εκ συνδρομητές καθιστώντας την Κύπρο σημαντικότατο τηλεπικοινωνιακό κόμβο στη Ανατολική Μεσόγειο και αξιοποιώντας πλήρως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η γεωγραφική θέση του νησιού.

Send this to a friend