Φόρμα αναζήτησης

Το μυστικό για τέλεια σάλτσα για μακαρόνια

Ίσως να αναρωτιέσαι πώς φτιάχνουν τόσο τέλειες σάλτσες ζυμαρικών στα εστιατόρια. Ποιο είναι το μυστικό τους;

Σύμφωνα με τους ειδικούς το μυστικό για το πάντρεμα των συστατικών κρύβεται σε μια τεχνική που ονομάζεται «γαλακτωματοποίηση». Μπορείς να την κάνεις στο σπίτι και να μεταμορφώσεις το πιάτο με τα ζυμαρικά σου ακόμη και με έτοιμη, αγορασμένη σάλτσα.

Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει δύο διαφορετικά υγρά που ενώνονται μεταξύ τους.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

Σιγουρέψου ότι έχεις στο ψυγείο σου λίγο βούτυρο

Στη συνέχεια, βράσε αλατισμένο νερό.

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά σου και μαγείρεψέ τα μέχρι να γίνουν al dente.

Πριν τα σουρώσεις, κράτησε μια κούπα με το νερό όπου τα μαγείρεψες. Το νερό μαζί με το άμυλο θα χρησιμεύσει στη σάλτσα σου.

Σούρωσε τα ζυμαρικά και πρόσθεσε στην άδεια κατσαρόλα μισό βαζάκι από την αγαπημένη σου σάλτσα. Σιγόβρασέ την λίγο μέχρι να κάνει φουσκάλες.

Πρόσθεσε μισή κουταλιά βούτυρο στη σάλτσα και ανακάτευε συνεχώς. Το βούτυρο θα λιώσει και θα ενωθεί με την σάλτσα. Πρόσθεσε λίγο βούτυρο ακόμη μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά σου και ανακάτευε συνεχώς, μέχρι να ενωθούν και να γίνει η γαλακτωματοποίηση.

Αν η σάλτσα σου έχει γίνει πολύ παχιά, μπορείς να προσθέσεις λίγο από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά.

Ο συνδυασμός του λίπους, του αμύλου και του οξέος χτίζει ένα πιάτο και ενώνει τα συστατικά μεταξύ τους. \

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.